"Loobume ainult ühe rahvuse ja kultuuri eelistamisest," teatas peaminister, "seni pimedatele kõrvaltänavatele tõrjutud multikultuur peab jõudma igasse kodusse."

Alates 1. jaanuarist on eesti rahvuseepos "Lugu vürst Vladimiri sõjaretkest", uued rahvustoidud on kebab, pitsa ja Siberi pelmeenid. Rahvusjook on Riia palsam, rahvuslill Sosnovski karuputk ning rahvuslinnuks nimetatakse Eesti õhuväe ainus lennuvõimeline helikopter Robinson 44.

Rahvusmeeskoori uuendamisel arvestatakse muu hulgas asjaoluga, et meeskoor on asutamisest saadik diskrimineerinud naisi kõige jõhkramal kombel - siiani ei ole koori lauljate hulgas olnud mitte ühtegi naist. Seetõttu saab alates 1. jaanuarist Eesti Rahvusmeeskooriks seto-võro segaansambel "Neiokõsõ", kus trummi mängib Peeter Jõgioja.

Tartu Ülikool kui senine rahvusülikool nimetatakse ümber Patrice Lumumba nimeliseks Rahvaste Sõpruse Ülikooliks, Eesti Rahvusringhäälingust (ERR) saab Estonian Riiklik Rundfunk (ERR).

Eesti jalgpalli rahvuskoondise koosseisu arvestades nimetatakse see vähemusrahvuskoondiseks, rahvusooperi Estonia ning Eesti Draamateatri ühendamisel tekib multikultuurne kinoteater.

Uues asutuses astuvad rambivalgusse kõik need superstaarid, kes siiani on esinenud telesaadetes "Talendijaht", "Tantsud tähtedega" ning "Võsareporter".

"Ainult nii on võimalik tagada," lausus peaminister, "et kitsarinnalise rahvustunde asemel hakkab kogu rahvas tundma laiapõhjalist küünarnukitunnet".

SERGEI KRAANA
laia profiiliga multikultiminister