„Põhimõtteline otsus, keda valida, on tehtud, viimasele minutile ma seda jätnud ei ole,“ kinnitas Mõniste vallavolikogu juhtiv Lindeberg.

Samas ei pea ta õigeks oma valikut avalikult kuulutada. Seda enam, et tegu on salajaste valimistega. Mehe sõnul volikogust talle juhtnööre kaasa ei antud. Samuti valimisliidust Lõunatipp, mille koosseisus ta vallavolikokku valiti. Kuigi Lindeberg on kunagise Rahvaliidu järglase EKRE liige, ei tähendavat see tema sõnul parteilist sundi presidenti valides.

„Lähtun südametunnistusest, et Eesti saaks parima presidendi,“ selgitas ta.

Mõniste valla valijamees tunnistab, et ega otsust, keda valida, ei olnud kuigi lihtne teha. Viiest kandidaadist kolm sobiksid tema meelest kindlasti presidendiks. Ta on üsna lootusrikas, et koduteele asudes on Eestil järgmine president teada.

„Õige oleks, kui president täna ometigi ära saaks valitud, aga see sõltub palju ka sellest, kes viimasesse vooru pääsevad,“ arutles Lindeberg.

Üht lubab ta kindlasti – tühja sedelit ta hääletuskasti ei lase. Ka sel juhul, kui viimasesse vooru jõuaksid kaks talle kõige vähem sobivat kandidaati.

„Miks siis üldse minnagi, see oleks täiesti mõttetu,“ lisas esimest korda valijamehena Eestile presidenti valiv Lindeberg.