“Üks valdkond, kus Eestil on kindlasti potentsiaali teenäitajaks olla, on IT kasutamine keskkonnakoormuse vähendamiseks. Osaliselt kaasneb see uuendustega automaatselt, nagu paberi ja transpordi kulu kokkuhoid digiallkirja puhul. Siin on nii palju teisigi võimalusi, alates inimeste teadlikkusest tõstmisest ja käitumise muutmisest kuni täiesti uutmoodi tootmise ja teenusepakkumiseni välja. Või teine valdkond - miks ei võiks Eesti seada endale eesmärgiks saada prügivabaks ühiskonnaks,” pakub Pentus-Rosimannus.

Oma puhta maailma visioonist räägib Keit Pentus-Rosimannus homme, 29. oktoobril Tallinna Ülikoolis toimuval Puhta Maailma Klubi kohtumisel,

Teeme Ära Maailmakoristuse ja Tallinna Ülikooli koostöös korraldatav Puhta Maailma Klubi on avalik kohtumiste sari, kus erinevad tuntud visionäärid ja keskkonna valdkonna võtmeisikud arutavad koos huvilistega keskkonna- ja kodanikuühiskonna teemade üle. Varasemalt on klubis üles astunud näiteks Rainer Nõlvak, ökodisainer Reet Aus ja Zero Waste Europe juht Joan Marc Simon.

Eestist alguse saanud Teeme Ära liikumine on tänaseks levinud üle maailma 112 riiki ning Maailmakoristuse tegevustes on kokku osalenud juba 11 miljonit inimest.

Maailmakoristuse rahvusvahelist elluviimist toetavad Eesti Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest, Avatud Eesti Fond, Interlex Tõlkebüroo, Tallink, Skype, DHL Eesti, Carlson Rezidor Hotel Group ja PricewaterhouseCoopers, Sendsmaily. Eesti vabatahtlike tööd toetavad EuroPark, Radisson Blu Hotel Olümpia, Estonian Air, Infovara, HansaRama, Meedius Eesti, EMT, Elion ja Papyrus.