“See viitab asjaolule, et toidu valmistamisele ei soovita aega kulutada, kuna peamine aeg kulub töö tegemisele,” märkis Potisepp.

Uuringu läbi viinud Faktum & Ariko uuringutejuht Kalev Petti lisas, et eestlaste toitumisharjumuste juures on võrreldes lätlaste ja leedulastega märgata suuremat kallet menüü linnastumisele — nii Lätis kui Leedus kasutatakse õhtusöögi valmistamisel pea täielikult tooreid algmaterjale.

“Selline tulemus näitab, et eestlased usaldavad valmistoodete kvaliteeti enam, kui lätlased ja leedukad,” märkis Potisepp.

Õhtust sooja toidu menüüd planeerides peavad eestlased oluliseks isiklikke maitseeelistusi ja toidu tervislikkust, kuid viimasel ajal on kasvanud ka selliste tegurite roll nagu kättesaadavus poest ja soodne hind.

Lätlased ja leedulased peavad kõige olulisemaks toidu tervislikkust, millele järgneb maitseeelistus ning alles siis toidu kvaliteet.