See on mul ikka alati olnud. Vahel tuleb Riigikokku teiste riikide ajakirjanikke, kes küsivad, kuidas meedia minuga kiirete küsimuste puhul ühendust võtab. Kui ütlen, et ajakirjanikud helistavad, siis nad ei saa sellest aru.

Räägime pensionist. Inimesena, kes oli selle süsteemi väljatöötamise juures, olete rahul?

Olen. Üks Läti pank tegi arvutusi, milline on Balti riikides pension aastal 2033 ning selle järgi oli inflatsiooni arvestamata esimese ja teise pensionisamba kohta Lätis ja Leedus pension 200 eurot väiksem kui meil.

Siin on vahe selles, kuidas riigid perspektiivi paika panid ning masu tulles otsuseid tegid. Meie pensionifondides on raha, Läti ja Leedu omades ei ole. Seal pole kogumispensionärid kogunud midagi, mille pealt nad võiks kunagi midagi saada.

Kas tunnete ka inimesi, kes on pea kogu elu töötanud mustalt ja pole midagi kogunud?

Siis nad peavad leppima rahvapensioniga, mis on väga nadi. Üks kurvemaid pilte minu jaoks oli alla 30aastane noor mees, kes oli Soomes mustalt ehitusel töötades rängalt viga saanud. Ta ei hakka elus kunagi liikuma. Selleks et hooldekodu eest maksta, töötab nüüd tema vend Soomes ehitusel mustalt. Sellist surnud ringi ei tohi lasta endal tekkida. Palun südamest: inimesed, ärge tehke mustalt tööd! Ma mitte ei kamanda, aga lausa palun.

Kuidas Eiki Nestor vihaste inimestega hakkama saab ja kas tal on Keskerakonnale põhimõtteline vastuseis ning paljust muust loe homsest Maalehest.