Kvaliteedi- ja päritolumärgi "Tunnustatud Eesti maitse" (pääsukesemärk) kasutamise õigus antakse Eesti äriregistrisse kantud ettevõtetele kõrge kvaliteediga Eestimaisest toor­ainest valmistatud toote märgistamiseks. Õiguse kanda pääsukesemärki saab kvaliteetne toode, mille valmistamisel kasutatud põhitooraine on sajaprotsendiliselt Eestimaise päritoluga ja see on läbinud edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise.

Kvaliteedimärgi "Tunnustatud maitse" (ristikumärk) kandmise õigus antakse kõrge kvaliteediga toote märgistamiseks. Ristikumärgi saamise eeldus on laboratoorse ning sensoorse hindamise edukas läbimine. Märki on õigus taotleda kõigil Euroopa Liidu ettevõtetel.

Toiduaineid hindavad kuus spetsialiseerunud ekspertkomisjoni. Seda tehakse järgmistes tootegruppides: lihatooted; piimatooted; pagari- ja kondiitritooted ning teraviljatooted; kalatooted; aedviljakonservid, kastmed, mahlad, mittealkohoolsed joogid ning alkohoolsed joogid.

TNS EMORi käesoleva aasta märtsis avaldatud uuringu “Eesti elanike toidukaupade ostueelistused ja hoiakud 2013” kohaselt on EPKK poolt välja antav pääsukesemärk Eesti kõige tuntum toidumärgis (tuntus 85%), samuti on tarbijate seas tuntud ka ristikumärk (48%). EMORi poolt 2013.a läbiviidud uuring kinnitab, et tarbijate usaldus märkide vastu püsib kõrge – 9 inimest 10st peab märke usaldusväärseteks. Usaldusväärsust lisab ka järjekindel ekspertide poolt läbiviidav toodete kvaliteedi järelkontroll.

Põllumajandus-Kaubanduskoda on toidukvaliteedimärke välja andnud 1998. aastast alates. Praegu kannab "Tunnustatud Eesti maitse" või "Tunnustatud maitse" kvaliteedimärki 237 toodet.