ei maksa vasaraid pilada

pärast ei jaksa pisaraid valada

CONTRA



INNA VAATLUS

INNA AEG

"Naeri" esileedi

Olge õnnistatud kõik, kes te jooma- ja söömaprallelt eluga välja tulite ning paraadi üle elasite. Ma võin tark olla, ma võin Keskerakonna valija olla ja samas Ansipit kummardada, aga vaat aru ma ei saa, miks peab jaanikul nii palju sööma ja jooma, et mine või ogaraks.

Enne jaani räägiti muudkui, kuidas jaanikut meeldivaks kujundada ja veel seitset imenippi, kuidas söögiga piiri pidada, kuidas pohmakat ravida jne.

Neid õpetussõna oli nii palju, et juba nende lugemisest hakkas paha. Ja kujutage ette - täiskuust räägiti võidupüha ja jaanipäeva valguses häbematult vähe. Kas me sellist Eestit tahtsimegi?

Jaanik on edukalt üle elatud, nüüd tuleb valmistuda jõuludeks. On tagumine aeg hakata kokku ostma jõuluehteid, kuusekaunistusi ning muid nipsasju - et detsembris vältida jõulustressi, pikki kassajärjekordi ning mõttetut tõmblemist.

Igatahes pani mu vanamees Ain hapukapsad hakkama ning sea- ja lambasoolikad ootavad verepulbri, tangude ning suitsupeekoniga täitmist.

Varsti on vaja kuusk välja valida ja õigel hetkel keset ööd see seljas ära tuua - praegu on veel valge, hea lihtne ilma taskulambita riigimetsas ära käia.

Riigikogu läks küll suvepuhkusele, kuid kaua nad puhata ei saa. Nimelt läheb minu teada Toompea taidlusteater suvetuurile mööda Eestimaad. Laululavadel ning muudes kontserdipaikades esineb Riigikogu rahvateater suvetükiga "Ööistung", kus tulevad popurrii vormis taasesitamisele parimad palad ööistungitelt.

Vabaõhuetenduselt ei puudu jalgadega trampimine, kolleegi idioodiks sõimamine, kohvikus õlle ja konjaki joomine, tähtsa näo pähe tegemine, töö teesklemine, nupule vajutamine jpm.

Kahe vaatuse vahel on 10 minutit vaheaega. NB! Tegu ei ole valijatega kohtumisega, see tuleb hiljem.

Peaosades Ergma, Randjärv ja Ratas, kaasa teeb kogu Riigikogu trupp, välja arvatud Lenk (kohtub Valgas pensionäridega), Palo (läks palmi alla puhkama), Riisalu (tuuritab Meie Mehega), Lillo (tassib kilekotiga raha) ning Toobal (omastab e-kirju).

Kogu piletitulu läheb Riigikogu liikmete jõulupreemia katteks.



MUDA MIHKEL PAJATAB

Käisin hiljuti Armeenias. Nüüd ma tean, mida tähendab põrgukuumus. Ilmad olid nii soojad, et sülg tahtis suus keema minna.

Oli selline tunne, et päike paistab ööpäev otsa. Sain külmhoonest jääd ja liikusin ringi, jääkuubikud suus.

Muidu oli igati tore reis ja sain mõndagi kõrva taha pandud. Nimelt, et siit ilmast minnes ma põrgusse minna ei taha. Pean olema viks ja viisakas, et ikka taevasse pääseks.

Kuna Armeenia keskmine palk on nagu see on, tundsime meie end seal tõeliste miljonäridena.

Suitsud on nii odavad, et seal hakkaksid tossutama isegi mittesuitsetajad. Need Vene autod, mis meil on juba uunikumid, vuravad teedel nii et lase aga olla.

Kui Luuavarresse tagasi jõudsin, ei leidnud ma algul oma maja üles. Mõtlesin juba, et maavärin on meie elamise koos Leidaga maapõue viinud.

Õnneks oli maja siiski alles, ainult et umbrohi oli kasvanud kõrgemaks kui katus. Leida istus kodus vangis ja ootas, millal ma koju jõuan ja umbrohuga võitlema asun.

Üksinda oleksin niitnud esimese lumeni, kuid tänu sõpradele sai paari päevaga töö tehtud.

Siinkohal tahaksin tänada Tigu Evaldit ja Põhu Karlat. Karlal oli jõujook kaasas. Tänu sellele sai ihu rammu ning nüüd on hoovis inglise muru.

Eks ma hakka tasapisi kohaliku eluga harjuma. Uudiste saamiseks tuleb teha trett poe juurde filosoofe kuulama.



VAATAKS TÕTT

REIN RAUD: "Riigi tuleviku seisukohalt pole tähtis, mida üliõpilased joovad, vaid see, mis juttu nad sealjuures räägivad."

Eesti Päevaleht, 29. mai 2002



TÕRRE PÕHJAST

Ma õpin kogu aeg. Mu diplomiks saab hauakivi.

EARTHA KITT



PAETISME

- Ega sellest head nahka saa, kui lased naha üle kõrvade tõmmata.

- Rahaarmastus esimesest silmapilgust.

- Päästeametile teatati haisupommist. Kui demineerijad kohale jõudsid, polnud pommist haisugi.

JÜRI PAET



TÕSI TAGA

- Piirileppe kohaselt on Lasnamäe klosettides Venemaa territoriaalvesi.

- Kui usinasti külge lüüa, siis midagi ikka külge jääb!

- Tahab naine sarvi teha, ei jõua mees sõrgu vastu ajada!

- Mõne oina arvates on lehmakauplemine sigalahe tegevus.

ANDRES ÜLVISTE

- Vene ajal oli elu raske. Et vett teha, tuli kodus vesinikku ja hapnikku kokku segada. Kord ei olnud saada üht, kord teist.

NETI RENT



LUGEJA KIRI

Lugupeetud Villem Sakspere!

Kas vastab tõele, et varsti võib Ülemiste järve suplema minna, nagu väidab mu vanameessõber?

KREETA KARBU

Kitsekülast

  

Lugupeetud Kreeta Karbu!

Vastab. Tallinna poliitikud on võtnud kuulda üleskutset "Joome poole vähem!".

VILLEM SAKSPERE

tühjatoimetaja