Pikk kuumaperiood pole loomapargi asukatele kerge olnud, kuid keegi selle pärast ka silmnähtavalt ei kannata. "Kaebusi pole esitatud," naerab Plato.

Kuidas saavad palavusega hakkama loomapargi kõige suuremad elanikud, paksukasukalised ja sasilakalised Euroopa piisonid?

Plato arvates on 500-900 kg kaaluvad piisonid neis Eesti kohta ebaharilikes oludes loomadest vaat et kõige rõõmsamad. Omal ajal elasid piisonid kogu Euroopas kuni Volga jõeni idas ja Kaukaasiani kagus ning neis paigus tuli ikka selliseid pikki kuumaperioode ette. "Ilmselt on nad harjunud," arvab Andri Plato, kuigi ütleb, et piisonite alal ta ennast spetsialistiks ei pea.

Loomulikult on loomapargi töötajad teinud kõik selleks, et loomadel palavuses võimalikult mugav oleks - olemas on varjualused ja karul ka väike veesilm.

Kuigi tiigi vesi on soe nagu õhkki, ronib karu sinna siiski aegajalt korraks sisse - ju siis pakub leevendust. Ka Võrumaal Mõniste vallas asuva Alaveski loomapargi karud tunnevad tiigiskäigust mõnu, rääkis Lõuna-Eesti Postimehele loomapargi juht Rein Kõiv.

Kui Tallinna loomaaia jääkarud Friida ja Aron lösutavad keskpäevapäikese eest varjus, siis isakaru Nord lõbustab loomaaiakülalisi kogu raha eest: patseerib ringi, hüüab ja tõmbab ninaga lõhna, teeb mitmeid lühikesi ujumisringe ja uurib välisaediku klaasi vastu liibuvaid külastajaid tähelepanelikult.

Hoolimata sellest, et Tallinna loomaaias elavad Aafrika elevandid on sündinud Lõuna-Aafrika Vabariigis Krügeri Rahvuspargis ning seal küündivad õhutemperatuurid suvisel ajal 40 kraadini, ei taha nad praegu eriti õueaedikus viibida.

"Draay keeldus ükspäev üldse õue minemast, krapsakas Fien aga jooksis välja, haaras suure londitäie söödaks pandud oksi ja tormas nendega tagasi majja, kus nad neid siis koos Draayga mõnusas jaheduses süüa krõmpsutasid," avaldab loomaaed oma kodulehel.

Alates möödunud teisipäeva õhtupoolikust käib taas õues ka isaelevant Carl, keda juuli keskel opereeriti - avati ja puhastati kaks abstsessikollet.

Selle eest, et joogivesi ja päikese eest varjumise võimalus kõigil loomadel kogu aeg olemas oleks, hoolitsetakse hoolega nii Tallinnas, Alaveskil kui Elistveres.