Turult võis leida kõike – auto- ja traktorijuppidest kuni beebile mõeldud lehmakostüümini. Nende äärmuste vahele jäid veel salvrätikud, mida muide müüdi ühe-, mitte pakikaupa; mündikogujate maiuspalad ning kaunid vanamoodsad serviisid.

Uus Barbie ühe euroga

Endale sobiva serviisi oli leidnud igalaupäevane kirbuturu külastaja Natalja: “Eelmisel aastal müüsin kirbuturul ise ka, aga tänavu on ilmad nii halvad olnud, et ei ole tahtnud külmetama tulla.” Natalja käib turul alati koos tütrega, kes ema selja taha peitu poeb. Tütrele ühe euro eest ostetud tuttuut Barbie-nukku hindab Natalja parimaks ostuks. Natalja peab kirbuturul makstavaks hinnaks kuni viit eurot. Suurema summa väljakäimist kirbuturu kauba eest kaalub ta juba põhjalikumalt.
Selles hinnavahemikus näivad paljud kaubad ka olevat. Korralikumad ja vähem kasutatud riided maksavad aga rohkem. Leiab ka üle kahekümne euro maksvat kaupa.

Müügi käigus uued hinnad

Villaseid käpikuid-sokke-mütse võib kirbuturult palju leida. Need on just müümiseks kootud ja seega maksavad ka rohkem. Poehindadest muidugi hulga vähem. Enamik kauplejaid müüb siiski asju, mida endal või pereliikmetel enam vaja ei ole.

Näiteks kaupleb Diana Alejandra vennale väikseks jäänud beebiriietega. “Ema aitab natukene hindu mõelda, aga muidu teen kõike ise: tulen siia ja müün,” räägib üheksa-aastane ärinaine. Beebiriided maksavad kõik alla ühe euro, aga kui potentsiaalne ostja hinda küsib, lubab Diana veel soodukat teha.

Kuigi selleks suveks on kirbuturulaupäevad läbi, tasub kevadel soojade ilmade naastes silmad-kõrvad lahti hoida, sest müügikoha eest peab maksma vaid ühe euro ja mingit eelregistreerimist vaja ei ole.