„Õpik on mõeldud eelkõige magistri- ja doktoritudengitele, aga ka diplomeeritud mäeinseneri kutse taotlejatele,“ selgitasemeriitprofessor Reinsalu. Autori sõnul on mäendus tänapäeval üks perspektiivikamaid erialasid, mille arendamisele tasub uue põlvkonna koolitamisel kahtlemata tähelepanu pöörata.

Õpikus on kolm osa. Esimeses õpetatakse geoloogiliste objektide mõõtmise meetodeid ja mõõtmistulemuste statistilist töötlemist. Teine osa käsitleb maardlate uurimise korraldamise ja projekteerimise kaasaegseid meetodeid. Kolmandas osas antakse soovitusi kaevanduse toodangu optimeerimiseks, varingu ennustamiseks ja teisteks mäetehniliste probleemide analüütilisteks lahendamisteks. Õpik vastab diplomeeritud mäeinseneri kutsestandardi kompetentsinõuetele.

Eesti Energia keskkonnateenistuse maavarade valdkonna keskkonnajuht Kalmer Sokman hindab uut õppematerjali kõrgelt: „Tegemist on asjaliku ja lihtsalt käsitletava raamat-õpikuga, mida on hea laualt haarata, kui soov olulist infot kontrollida või üle lugeda.” Tema sõnul on raamat sobiv nii mäeinseneridele kui -tudengitele, samuti omavalitsuste ametnikele. „Selliseid mäendusalaseid raamatuid sageli ei trükita, tema väärtust jätkub kauaks,” kinnitas Sokman.

Õpikut esitletakse 22. aprillil kell 15.00 Tallinna Tehnikaülikooli energeetikateaduskonna aatriumis.