"Minu jaoks muud alternatiivi polnudki, kui loom, kes minuga koos toreda elu on elanud, ära süüa.Ütlesin emale, et kui ma ei saa oma hobuse liha süüa, siis ei söö ma enam kunagi liha. Lihatööstus arenevad minu arvates vales suunas," rääkis Helena Ståhl portaalile The Local.

Ståhl võistleb traavispordis, kus kaarikus istuva kutsari poolt juhitud hobused hipodroomil võimalikult kiires traavis ringe läbivad. Igapäevast leiba teenib noor naine hobuste eest hoolt kandes - tallimehe ja groomina.

"Olen igasuguseid reaktsioone kohanud, alates toetusest ja uudishimulikest küsimustest kuni ninakirtsutuste ja vihavaenuni. Poleks osanud arvata, et minu otsus nii palju tähelepanu pälvib, sest minu jaoks on tegemist täiesti normaalse asjaga. Tean mitmeid inimesi, kes on varem sedasama teinud," rääkis Ståhl.

"Minu meelest on veider ja isegi hirmutav süüa niisuguste loomade liha, kes pole kunagi päikest näinud. Aga valmistada toiduks selle looma liha, kelle eest sa ise oled hoolt kandnud, ei peaks üldse imelik olema," mõtiskles naine.

Ståhli arvates peaksid inimesed mõtlema ühe sammu ette: mitte mida teha loomadega siis, kui nad on juba elust lahkunud, vaid kuidas nende eest hästi hoolitseda, kui nad veel elus on.

Iffy Manti liha oli Ståhli sõnul peaaegu samasuguse maitsega nagu veiseliha ning seda võib vabalt kasutada selliste roogade nagu spagetid bolognese kastmes, takode ja chilli con carne valmistamisel.

Sama on räägivad ka sõbrad, kellega Ståhl Iffy Manti liha jagas. "Paljud mu sõbrad kinnitavad, et see on parim liha, mida nad kunagi söönud on."