Vaatamata sellele, et Eesti on saanud ennetähtaegselt Euroopa kõige rikkamaks riigiks, leidub meil ka üksikuid vaeseid. Nende tarvis oleme koostanud soovituste paketi, kuidas igapäevaelus säästlikumalt toime tulla.

Kel rahakott puuga seljas, võib loomulikult endale lubada ka Eestis ostlemist, kuid vaestel tuleb häbi alla neelata ning välismaale ostureisile sõita.

Nii tasub hinnatundlikul kliendil külastada Saksamaa Aldi ja Lidli kauplusi, kus tänu rahva viletsale elujärjele ning kapitalistlike ärihaide alatutele allahindluskampaaniatele saab söönuks pea kaks korda odavamalt kui Eestis.

Heaks alternatiiviks Saksamaale on ka Tesco kauplusekett Suurbritannias, kus hinnad on samuti Eesti omadest tunduvalt soodsamad.

Märkimisväärsed on leibkondade kulutused riietele, eriti puudutab see lastega peresid. Kasutatud riideid saab loomulikult Humanast, kuid sama hinna eest on võimalik uusi ning veelgi kvaliteetsemaid rõivaid osta Londonist.

Nii tasub käia näiteks Oxford Streetil, kus asuvad Selfridges, Topman, Debenhams ning muud vaesele idaeurooplasele taskukohased kauplused.

Pärast väsitavat šoppamist saab sealsamas ka odavalt keha kinnitada.

Kui Eestis tuleb väljas süües maksta võileiva eest prae hinda ning pitsa eest välja käia kolmekäigulise lõuna hind, siis Pizza Hutis või Starbucksis einestades saab võileiva kätte võileiva hinna eest ning pitsa eest küsitakse pitsa hinda. Joogiks sobivad kohv või õlu, mis on pea kaks korda odavamad kui Tallinnas.

Suvisest marjasaagist moosi keetmiseks pole aga vaja pere niigi nappi eelarvet kullaga samasse hinnaklassi jõudnud suhkru ostmisega lõhki ajada.

Helsingist saab sama kraami kätte poole odavamalt, pealegi ei saa seal müüjate käest sõimata, kui sa poest juhuslikult midagi osta tahad.

SERGEI KRAANA

"Naeri" toimetulekutoimkonna nõunik



KOKSTI

Minu teadmised salaraha annetajast

kas sa salgad ka

salarahajagaja

asjaajajat

A. ITSKOK



VILDE VAADE

ANTON VILDE

Käed eemale staarmeikarist!

Eurovisiooni ööl nägin unes, et kogu Euroopa tegi selle pulli ära ja hääletas esimeseks Kreeka - karistuseks laristamise eest - ja me kõik näitasime näpuga nende poole: paras teile!

Las aga korraldab raskel ajal ise palaganivõistluse! Aga siis tuli krahh ja stabiilsusfond ning ka meie säästude eest peeti Eurovisioon Ateenas ära.

Vaevalt sain eelmisel nädalal oma kolumnis hõisata, et meie kanti pandi püsti salarahaautomaat, kui oravast staarmeikar Silver tuli kapist välja.

Kui nüüd ütlen, et poodidesse tuleb müügile rahapesuautomaat (nii täis- kui poolautomaatsed), mis siis järgneda võib?

Minu jaoks pole vahet, kas nimetame seda Meikari memorandumiks või ütleme hoopis Silvergate. Minu jaoks on Silver staarmeikar ja selleks ta ka jääb.

Aga oleks keskkonnaminister kapist välja tulnud, oleks meil praegu Keitgate.

Peab ikka reformaritel pappi olema (kohe näha, et papist poisid!), et iga natukese aja tagant tuhandeid eurosid parteile anda.

Nüüd tulen minagi kapist välja: tunnistan, et olin kümme aastat parteis, aga vaat ei olnud nii palju vaba raha, et parteid avitada.

Mis mul viga on? Kas ma tõesti olen siis nii väeti ja saamatu, et ei saa aastate jooksul sentigi parteile anda? Häbi mul olgu! Eks seepärast must rahvasaadikut ei saanudki.

Samas arvan, et sel inimesel ei ole kõik korras, kes suure osa oma sissetulekust parteile annetab. See vajab kirurgilist sekkumist.

Reformierakond teatab, et seoses elektrituru avanemisega avaneb sügisel ka mõjuvõimuga kauplemise turg.

Mis suunas hinnad lähevad, on raske ennustada, kuid soovitatav on enne turu lõplikku avanemist mõjuvõimuga kauplemine ära teha. Praegu on sõbrahinnad, kiirustage!

Lugupeetud oravad! See pakkumine on ainult teile: suurendan tasuta teie kontolimiite, et saaksite netipangas muretult ülekandeid teha.

Siis te ei pea iga päev parteile ülekannet tegema, vaid saate ühe korraga suurema summaga asjad aetud.

Paljud on minult kui linnuteadlaselt küsinud, kuidas linde kodu ümbert peletada. Eriti mures olevat praegu Jõgeva.

Ma olen selle peale ikka öelnud, et naised peavad olema oma mehele paremad ja hoolitsevamad kaasad.



VAATAKS TÕTT

PEETER OJA: "Vaatad Eurovisiooni ja aju puhkab. Ja mis tast ikka segada."

Postimees, 15. mai 2004



TÕRRE PÕHJAST

Elu on võõrkeel - kõik hääldavad seda valesti.

CHRISTOPHER MORLEY



PAETISME

- Inimsööjate spordivõistlustel võisteldi peaauhinnale.

- Kui tahad raha ringlusse lasta, osta karussell.

- 1 EEK vastab ühele eurole - mõlemas on 100 senti.

JÜRI PAET



TÕSI TAGA

- Poliitikud kipuvad annetades üleannetusi tegema.

- Ainult loll püüab seadust täita, kui võib selle tühistada.

- Kui oled kõrvuni sees, siis ei taha ninagi välja pista.

- Skeemitajal on ikka jokker varrukast võtta.

ANDRES ÜLVISTE

Ma olen ikka vägev isand! Jooksin pühapäeva õhtul läbi metsa bussi peale ning mulle kihutas järele tuhat emast, täis suurt igatsust!

TÕNU PLOOMPUU



PEALT KUULDUD

Emme: "Kas silmad on pestud?"

Grete (5): "Jah, pestud."

Emme: "Kas kõrvad on pestud?"

Grete: "Ei ole veel. Enne pesen hambad. Hambad on tähtsamad. Aga kõige tähtsam on president!"