Muhu saarelt saadud kogemused on eriti väärtuslikud selles mõttes, et näitavad, kuivõrd ohustatud on enamus Eesti ajaloolistest looduslikest pühapaikadest. Lähema kümnendi jooksul võivad nii meie rahva kui maailmakultuuri jaoks jäädavalt hävida sajad ajaloolised pühapaigad - seda juhul, kui uurijad ei jõua õigeaegselt pärimuse kandjateni.

Maavalla koda märkis ära ka noore hiiesõbra - Minni Saapari - tubli tegevuse. Põhikooli viimase klassi tüdrukuna otsis ta uurijate nõu ja abi ning kaardistas eelmisel aastal Saaremaa Pihtla valla ajaloolised looduslikud pühapaigad. Tema töö päästis hävimast mitmed pühapaigad ja annab olulise lähteteabe selle piirkonna pühapaikade uuringuks.

Martin Kivisoolele anti lugupidamise ja tänu märgiks üle hiie sõbra kirves. Nii Martin Kivisoo kui Minni Saapar vöötati tänutäheks rahvariidevööga.

Hiie väe tunnustussündmusel autasustati samuti fotovõistluse Maavalla hiied 10221 võitjaid. Täiskasvanute rühmas võitis esikoha Tarvo Tiivitsa foto Maardu hiiemetsast. Kuni 16aastaste esikoht läks jagamisele Mana Kaasiku Roostallika ja Toomas Koitmäe Helme ohvrikivi pildi vahel.