"See kõik maksab ja väiketootjal, kes teeb seda n-ö hobikorras, näiteks minul, ei tasu need investeeringud lihtsalt ära. Panen sinna rohkem raha alla, kui kasu saan," selgitas ta. "Kui praegu on piisanud mikrobioloogilistest uuringutest, mis nii palju ei maksa, siis uued testid lähevad maksma ikka mitusada eurot."

Tuntud orgaaniliste seepide tootja GoodKaarma juhataja Ea Velsvebel-Greenwood möönis, et uued nõuded on küll rangemad, kuid kosmeetikaseadus on tegelikult ka praegu suhteliselt range. Küsimus on selles, kui palju seda täidetakse ning kui palju jõuab järelevalve jälgida, kes seda punktipealt täidavad.

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna peaspetsialisti Leelo Männiku sõnul oli tehti Euroopa Liidu uue õigusakti menetlemise käigus Euroopa Nõukogus ja Parlamendis mõningaid täiendusi ja muudatusi ning uue määruse nõudeid kohaldatakse tuleva aasta 11. juulist.

"Kõik nõuded, nii varasemad kui ka uued, on kehtestatud ühel eesmärgil – kosmeetikatooted peavad olema eesmärgipärasel kasutamisel inimese tervisele ohutud," põhjendas Männik.