Pärna talu mesipuid on karud sel kevadel lõhkunud ka Kolgakülas Kelbari kandis. Kokku on hävitanud 8 mesitaru. Esimesed rüüstamised algasid Haras 23. aprillil, vahepeal oli nädal aega vaikne, möödunud nädalavahetusel olid karud taas kohal ja lõhkusid varem terveks jäänud mesipuid.

Sel ajal, kui karusid Haras polnud, nähti emakaru kolme pojaga Pärispea poolsaare teises küljes Kasispea külas, naaberkülas Vihasoos sõi mitmel hommikul karupoeg maantee ääres rohtu.

Keskkonnaameti Harju-Järva-Rapla regiooni jahindusspetsialist Uno Treier ütleb, et sel kevadel on karud kahjustanud mesipuid Ida-Harjus Kuusalu vallas ning Lääne-Harjus Padise ja Nissi vallas, mujalt Harjumaalt pole karukahjustuste kohta teateid tulnud. Aprilli alguses käis karu Andineemes Kiviranna talus, kus lõhkus 4 mesitaru. Seal fikseeris jahindusspetsialist ühe suure karu jäljed. Aprilli lõpus ja mai alguses hävitasid karud Kolga ja Uuri külade piiril asuvas Tagavälja talus kokku 4 taru, esmalt kolm ja eelmisel nädalal ühe. Koos suure karu jälgedega oli näha ka poja jälgi.