Lisaks sellele on lõhutud õpperaja infotahvleid ning kividele ja rajatistele riste ja muid märgiseid ning arusaamatut teksti soditud.

Rajal on mitmeid istumiskohti ehk pesasid, mille põhja katab saepuru. Täna üks selline saepuruga täidetu pesake süüdatigi.

Politseisse on vandaalitsemistest teatatud mitmel korral, ka täna. Politseinikud on ka kohal käinud, kuid kõigest hoolimata pole kurja inimest, kes lõhub ja praegusel tuleohlikul ajal tikkudega kuritegelikult ümber käib, õnnestunud veel tabada.

Sestap palub Anija mõisa rahvas, kas kellelgi laenata rajakaamerat nende "hirmsate inimeste, kel puudub mõistus" tabamiseks. Kui saad abikäe ulatada, võta mõisaperega ühendust. Kontaktid leiad SIIT.

Kallakmaa ja teisedki mõisas töötavad inimesed on vandaalitsemisest sügavalt nördinud, sest tegemist on üsna erilise ning alles möödunud aasta augustis avatud õpperajaga "Meelte ja kogemuste tee".

Rada erineb tavalisest looduse õpperajast selle poolest, et läbi selle juhatab külastajaid viimane Anija mõisaproua Meeri, jutustades lugusid nii loodusest kui elust üldse.

Janne Kallakmaa sõnul võttis õpperaja rajamine ideest kuni valmimiseni aega paar aastat. See sai rohkelt emotsioone pakkuv ning meeldib inimestele väga. Suveks on ennast rajale kirja pannud hulgaliselt nii lastest kui täiskasvanutest koosnevaid gruppe.