FOTOD | Eesti parim hoidis on tänavu marineeritud hiirmelon

 (6)

Maalehe hoidiste konkurss 2017 - võitja välja kuulutamine Olustvere hoidiste messil
Foto: Sven Arbet

Tänavune Maalehe hoidistekonkurss eristub varasematest ja ehk ka tulevastest selle poolest, et võidutöös kasutatud hiirmelonist pole enamus inimesi varem midagi kuulnudki.

Laupäeval Olustveres toimunud Maalehe hoidistekonkursil maitses peaasjalikult Põltsamaa Felixi toiduainete spetsialistidest žürii ära ligi kuuskümmend konkursile toodud hoidist ning valis välja parimad.

Et oli võrdlemisi hea marja- ja õuna-aasta, siis suurema osa konkursile saadetud hoidistest moodustasid moosid, seejärel erinevad salatid ja vürtsikad lisandid ning erineval moel valmistatud kurgihoidised. Üsna palju oli kasutatud ka pihlakamarju, mis tundub nii marjarohkel aastal igati loogiline.

Nagu ikka, valis žürii välja kolm parimat hoidist ja andis kaks eripreemiat. Kõige vahvamalt kujundatud hoidisepurgi eriauhind läks Tiiu Kokmann-Konsapile, kelle pohla ja pihlakahoidis oli saanud endale lausa ülikonna ja kikilipsu.

Kõige lastepärasema magusa hoidise ehk Memme maiuse eripreemia otsustati anda Kõrveküla Maanaiste Seltsi ploomi-šokolaadi hoidisele.

Kolmanda koha Maalehe hoidistekonkursil saavutas Riina Luige valmistatud pihlaka siirup. Teisele kohale jäi Tiido-Tiiu talus valmistatud õuna-kirsi-pihlaka moos "Kolm sõpra" ning esikoht kuulus Inge Mustale. Tema võidutöö nimi oli "Mehhiko amps" ning see sisaldas marineeritud mehhiko pisikurke ehk hiirmeloneid, millele lisatud veidi paprikat ning tšillit.

Seotud lood:

Žüriid võlus hiirmeloni kaunis väljanägemine, krõmps tekstuur ning uudne maitse.

Hiirmelonit (Melothria scabra) saab meil edukalt kasvatada ka avamaal, kuid siiamaani on seda teinud vaid üksikud aiaentusiastid. Võimalik, et konkursivõit aitab kaasa selle aiavilja populaarsuse kasvule.

Mehhiko kurgiamps
  • mehhiko pisikurke ehk hiirmeloneid
  • kollase paprika viile
  • viilutatud küüslauku
  • mustsõstralehti ja tilli
Marinaad:
  • 1 l vett
  • 2 sl soola
  • 4 sl suhkrut
  • 2 sl äädikat
  • paar tükikest tšillit
Marineerida nagu tavalisi kurke.

Telli nüüdsest veelgi mahukam ajakiri Maakodu ja võida eksootiline reis Malaisiasse ja Singapuri! Tellida saab siit

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare