Sümboolne kunstiteos seati üles Aruvalla külla Lilleoru Elulille parki, kus toimub täna “Gooti kella” avatseremoonia, kirjutab portaal kylauudised.ee.

Vilen Künnapu installatsioon lõi suvisel Londoni arhitektuurifestivalil laineid. Seal “Jõe kella” nime kandnud ja üheks huvitavamaks vaatamisväärsuseks nimetatud ekspositsioon paiknes Thamesi kaldal Southwarki katedraali ees ja sai esimesed õnnistused anglikaani kirikupea enda poolt.

Vilen Künnapu on loonud templitest ja stuupadest lähtuvaid geomeetrilisi mudeleid, esinenud nendega arvukatel näitustel ja Veneetsia biennaalil, ning koos partneri Ain Padrikuga ehitanud mitmeid tornehitisi Tallinna ja Tartusse. Samuti on Künnapu põhjalikult uurinud Euroopa pealinnade kirikute arhitektuuri, templeid ja püramiide Egiptuses ning stuupasid Nepaalis, Tais ja Jaapanis.

See oli arhitekti soov, et gooti katedraalide ja budistlike stuupade arhitektuurist inspireeritud skulptuur leiaks oma koha just Lilleoru Elulille pargis.

“Eri kultuuride vaimset pärandit ühendav puhta vormiga kell-stuupa harmoneerub Lilleoruga suurepäraselt. “Gooti kell” sümboliseerib universaalset tarkust, mille hulka kuuluvad ka iidsed inimese olemust puudutavad teadmised,” ütles Vilen Künnapu partner arhitekt Ain Padrik.

Lilleoru on inimese terviklikku arengut toetav looduslähedane õppe- ja elukeskkond Aruvalla külas Rae vallas Harjumaal.