Trühvliliike on avastatud ligikaudu 70 ning paljud neist kasvavad Euroopas: Hispaanias, Prantsusmaal ja Itaalias on tuvastatud 21 erinevat trühvliliiki, kuid vaid mõned neist on kõrgelt hinnatud toiduproduktid.

Valge tühvel (Tuber magnatum) on pärit Itaalia põhjaosast Langhe' piirkonnast, mis asub Piemonte regioonis Alba linna lähedal. Itaalias leiab valget trühvlit veel Molise'i regioonist Lõuna-Itaalias ning San Miniato mägedest Toscanas. Samuti on tuvastatud valge trühvli olemasolu Horvaatias, Istria poolsaarel asuvast Motovuni metsast Mirna jõe kaldal. Tamme, hariliku sarapuu, hariliku haava, papli ja pöögi juurtel moodustuvad valge trühvli viljakehad võivad kasvada diameetrilt kuni 12 cm-ni ning kaaluda kuni poolekiloseks, harva ka suuremaks. Tavaliselt on leitavad viljakehad siiski palju väiksemate mõõtmetega.

Itaalia valge trühvel on kõrgelt hinnatud ning on kõige suurema turuväärtusega. 2001. aastal oli T. magnatum'i trühvlite kilohind 2000 kuni 4500 Ameerika dollarit.

Üks maailma suurimatest leitud trühvlitest kaalus 1,31 kilogrammi, see on kantud Guinnessi rekordite raamatusse. Selle leidsid Giancarlo Zigante ja tema koer Horvaatiast, Buje linna lähedalt.

Rekordiliselt on ühe trühvli eest makstud 330 000 Ameerika dollarit. 2007. aasta detsembris ostis Macau kasiino omanik Stanly Ho selle hiiglasliku summa eest 1,5-kilogrammise trühvli, mille avastasid Pisa lähedalt Luciano Savini ja tema koer. See müüdi oksionil, mis peeti samaaegselt nii Macau's, Hong Kongis kui Firenzes.

Tänavu 10. novembril Albas peetud oksjonil müüdi kaks suurimat valget trühvlit Hong Kongist pärit ostjale 90 000 euro ehk 120 000 dollari eest.

Juuresolevatel fotodel jahib oma koera Jollyga Itaalias Alba piirkonnas valgeid trühvleid 66aastane Ezio Costa, kelle perekond on seda ametit pidanud põlvest põlve.

Lisaks on galeriis ülesvõtteid sealsamas toimunud trühvliturult ja peetud trühvlioksjonilt ning restoranist, kus hinnaline "köögi teemant" koos pirnidega taldrikule jõudis.