Kirikutornis ootasid uut kella kaks auväärses vanuses kella, mis valatud 1744. ja 1852. aastal. Uus, 300kg kaaluv kell on oma kahest
​ kaaslasest suurem.

Keila koguduse õpetaja Marek Rootsi sõnul sai uue kella valamise ajendiks see, et senise helistamissüsteemi juures jäi kellahelin nõrgaks.

“Just selle olukorra muutmiseks sai ühendust võetud Toomas Mäeväljaga. Tema omakorda leidis, et kui juba suuremad tööd ette võtta, siis võiks valada ka kolmanda kella, kuna ruumi kellatoas selle jaoks jätkub — ja kellahelin muutuks veelgi võimsamaks. Kogu projekt leidis toetust Keila linnavalitsuses, samuti tulid hästi kaasa ka teised annetajad. Nõnda sündiski kolmas kell, mille otsustasime pühendada kõikidele Kristuse pärast tagakiusatud inimestele. Minu​ ​teada on see ainuke taolist pühendust kandev kirikukell Eestis,” sõnas õpetaja Roots.

Keila kiriku kellad varustatakse​ ​tänapäevaste helistamisseadmetega ning senised torniluugid asendatakse ribiakendega. Töid teostab Mäeväli Orelitöökoda OÜ.

Keila Miikaeli kiriku uuendatud kellasüsteemi pühitseb EELK peapiiskop Urmas Viilma laupäeval, 1. oktoobril kell 14 algaval jumalateenistusel.