Täna on ilmal aga hoopis teine nägu, mida kujundab Skandinaavia põhjatipu kohal asuv aktiivne madalrõhkkond Donald. Selle mõju on tunda kõikjal Põhja-Euroopas, teatab Rigi Ilmateenistus..

Läänemere põhjaosas ja Soome lahel tugevnes edelatuul öösel kuni 23 m/s ning tugev tuul on täna vallutamas ka Eesti rannikut ning sisemaad.

Pöörisega seotud sajuala liigub täna üle Eesti loodest kagu suunas. Sajab lund ning tuiskab. Oletatava lumesaju hulk ulatub 1 kuni 3, Ida- ja Lõuna-Eestis kuni 6 cm-ni.

Sooja õhu juurdevool muudab aga saju Eesti lääneosas kiiresti lörtsiks, saartel ka vihmaks. Teedel on laialdaselt jäidet. Hommikupoolikul puhub tuul edelast 6-12, iiliti 15 m/s, rannikul 12-17, iiliti 23 m/s, keskpäeva paiku pöördub tuul lääne poolt alates järk-järgult läände ning nõrgeneb. Ka pilvi ning sadu jääb loode poolt vähemaks.

Õhtul sajab lund veel Eesti kagunurgas. Saartel pöördub tuul loodesse ning hakkab hilisõhtul uuesti tugevnema. Õhutemperatuur tõuseb päeval Ida-Eestis -4..0, Lääne-Eestis 0..+3°C-ni ning teedel on jäide. Õhtul algab loodesse pöörduva tuulega taas külmema õhu sissevool. Selgineva taeva all hakkavad märjad teepinnad jäätuma.

Homme, laupäeval (12.01.2019) nihutab madalrõhkkond oma keskme Koola poolsaarele. Eesti jääb selle tagalasse, kus domineerib selge taevas ning sajuhooge (lume ja lörtsina) on üksikuid, kuid lääne- ja loodetuul on puhanguline (sisemaal kuni 12, rannikul 15-20 m/s). Tuul hakkab nõrgenema pärastlõunal. Õhutemperatuur püsib öösel -4..+3°C vahel, päeval langeb paar kraadi.

Pühapäeva (13.01.2019) öö möödub juba lauges kõrgrõhuharjas kargelt ja nõrgema tuulega, päeval läheneb Lõuna-Skandinaaviast uus madalrõhkkond, mille lumised pilved jõuavad õhtu poole Lääne-Eestisse.