Avamisele oli kogunenud kohalikku rahvast ning külalisi kaugemalt.

„Grepi tuulik on järjekorras viies, mille ennistamisel on Altia Eesti AS kaasa löönud ning kõik ettevõtmised on kulgenud mõnusas koostöös kohaliku kogukonna, omavalitsuste ja meistritega. Loodame, et Kaali järve lähedusse jääv ning hästi maanteele paistev Grepi tuulik kujuneb armastatud peatuspaigaks nii kohalikele kui ka turistidele,“ ütles Kristel Mets.

Tuulik oli enne restaureerimist kehvas seisus - alles oli jäänud vaid kivijalg koos sambaga, kereraamistiku fragmendid ja tiivavõll. Koos oma töömeestega andis tuulikule uue elu Hiiumaa tuulikumeister Viktor Tammsaar OÜ-st Lükkepakk.

Otsitakse järgmist restaureeritavat tuulikut

Altia Eesti AS jätkab Saaremaal tuulikute projektiga ning juba 30. septembriks on oodatud ettepanekud järgmise ennistatava tuuliku osas. Kristel Metsa sõnul vaadatakse üle ka varem laekunud avaldused, mis ei ole töösse läinud, kuid võivad olla huvipakkuvad.

Altia Eesti AS on alates 2013. aastast investeerinud tuulikute ennistamisprojekti. Koostöös Tuulikute Meistrikojaga on Altia toetanud Saaremaa sümboliteks peetavate tuulikute taastamist ning eksponeerimist kui pärandkultuuri turismiobjekte. Selle raames on täielikult restaureeritud kolm Saaremaa tuulikut - 2013. aastal Ennu küla Jaagu tuulik, 2014. aastal Kuusnõmme küla Ilaste tuulik ja 2015. aastal Kõruse küla Kivestu talu tuulik. Lisaks toetas Altia Leedri küla tuuliku taastamist. Tuulikute taastamine aitab kaasa Saaremaa tuulikumeistrite ameti säilimisele.