3. märtsi hommikul helises kalastusinfo.ee toimetaja telefon, helistajaks Tartumaal Keeri järve ääres elav kalur Jaan Šults. Jaan oli ärevuses kohalike seas levivast uudisest, et eelmisel päeval olla Keeri järvest püütud haug, mida väike käsikaal ei suutnud ära kaaluda, vahendab kalastusinfo.ee.

Selgus, et püüdjaks oli kogenud harrastuskalastaja Valeri Bodin, kes ka varem on Keeri järvest suuri hauge välja sikutanud. Mehe sõnul oli püügivahendiks kogrega söödastatud und. Kala haaras sööta kella 13.30 paiku ja sellest kättesamiseni kulus umbes 40 minutit.
Rekordhaug, mille tõmbas Tartumaal Keeri järvest 2. märtsil Valeri Bodin. Haug kaalus 22,7kg.

Selle käigus tuli kala konksu otsas hoida ning samal ajal algselt 12 cm suuruse läbimõõduga auku suuremaks teha. Õnneks oli Valeril abis sõber, kes arvas naljatades, et nad on vist delfiini kätte saanud – kala osutas kõva vastupanu.

Purika jääle sikutanud, oli meeste üllatus suur – nii suurt kala ei olnud veel kumbki oma silmaga näinud. Kaasas olnud kaal ei suutnud raskust fikseerida, seepärast suunduti Tartusse ühes kaupluses töötava tuttava juurde. Poekaaluga saadi teada, et haug kaalus 22,7 kilo! Seni teadaolev Eesti rekordhaug kaaluga 19,9 kilo on püütud juba enne II ilmasõda samuti Keeri järvest. Selle kaalu ületas Valeri püütu 2,8 kiloga.

Loe edasi SIIT.