Heinamaal palli mänginud väikelapsed olid väga üllatunud ning kogunesid kiiresti vankri ümber. Jõuluvana polnud kade mees ja saatis lapsed päkapikuga koos väiksele ringsõidule mööda karjamaad.

Selgus, et aastaajad tal segi siiski pole – Jõuluvana oli kohale tulnud Eestimaa jõuluvanade ühenduse esindajana ja luges ette ühisõnnitluse Maria turismitalu 20. sünnipäeva puhul.

Turismitalu omanikud Riina ja Enn Rand võtsid õnnitlused meelsasti vastu ning selgitasid, et neil on tegelikult jõuluvanadega tihe suhe – nende talu maadel Korstna talus alustab peagi tegevust aastaringne jõuluvanade peakorter.

„Talu tuleb selline nagu korralik talu olema peab,“ rääkis Enn Rand. „Majapidamises on loomad ja pole ka ime, kui mõni kana tuppa jalutab, ikka nii nagu ühes maalähedases talus vanasti elu käis. Lisaks tegutseb seal ka aastaringselt jõuluvana, tehakse erinevaid jõuluteemalisi töötubasid, konverentse ja kõike muud, mis just päevakorral.“

Seega ei olegi varsti mingi ime, kui jõuluvanasid nähakse Korstna talus askeldamas – peenraid tegemas, heina hangumas ja moosi keetmas.

Jõuluvana Ärni kinnitusel on aga ka kibekiirel heinaajal alati aega selleks, et ära kuulata üks ilus luuletus ja tublit esitajat kiita. Nagu teisipäeva õhtul selgus, polnud jõuluvana taskud tõesti tühjad – lapsed said kommi, naistele anti pihku porgand ja meestele oli varuks küüslauku.