Eraalgatusliku lennundusmuuseumi ekspositsiooni 22 lennuk, Nõukogude päritolu MIG-25, osteti Soomest. Tehingu maksumus on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne. Kindlasti ei saa sõjalennukeid osta suvalisest poest. Sõjalennuki saamine muuseumil on keeruline riikidevaheline protsess. Kuna tegu on strateegilise kaubaga, tuleb tehing kooskõlastada lähetaja ja vastuvõtva riigi kaitseministeeriumiga.

Eesti Lennundusmuuseum esitleb 20meetrist sõjamasinat MIG-25, 4.-5. juunini Eesti Lennupäevade nime all toimuval Baltimaade võimsaimal õhusõul, millega tähistatakse ühtlasi Tartu Ülenurme lennujaama 70. asutamisaastapäeva.

Muuseumijuhi Mati Meose eesmärgiks on igal aastal täiendada kollektsiooni uue lennumasinaga. See nõuab pidevat teabe kogumist, läbirääkimisi relvastusest mahavõetavate sõjalennukite omanikriikidega, kui raha kogumist. Lennundusmuuseum on eraalgatuslik ja raha uute lennumasinate soetamiseks tuleb piletimüügist ning toetajatelt.

1964-84. aastani toodetud Nõukogude päritolu MIG-25 oli oma hiilgeaegadel maailma üks kiiremaid lennukeid, mis suutis lennata 3kordse ülehelikiirusega. Tänaseks erru saadetud lennumasinad on kuulunud 14 riigi relvastusse.

Lisaks 22 sõja- ja tsiviillennukile on muuseumi eksponaatide arsenalis neli helikopterit, lennuki jõuallikaid, mitmed simulaaotid, õhutõrje rakette, sadu mudellennukeid jms.