"31.05.2016 tööle padjaga - ole solidaarne poliitikute raske tööga" Facebooki-lehekülg on täna hommikuks täitunud lõbusatest piltidest, kus meedikutel on padjad kaisus või nad lausa pikutavad töökohal.

Aktsiooni algataja Kuido Nõmm selgitas Facebookis, et põhjuse just nüüd selliseks väljastumiseks andsid poliitikute väljaütlemised ja käimasolevad seadusemuudatused näitavad, et süsteemi parandamise asemel on riiklikuks strateegiaks kivist viimasegi vee välja pigistamine ja tervishoiutöötajatelt seitsme naha koorimine. Töölepingu seadusesse tahetakse teha meedikuid diskrimineerivad muudatused, mis võimaldaks inimesi tervishoius veelgi intensiivsemalt ära kasutada makstes seejuures vähem selle eest tasu.

Ta lisas, et see peaks puudutama kõiki inimesi, kuna sellisena pole süsteem enam jätkusuutlik. Praegune toimimine on tagatud meedikute üle töötamisega, kes aga enam füüsiliselt ja vaimselt ei jaksa.

"Pange tähele, et see on valve, mille puhul sa ei pea olema kogu aeg valvel sellisel kombel, kui siis mil tegeled seadusemuudatustega," väitis riigikogu ööistungi ajal Marianne Mikko, ja lisas, et seadusemuudatuse puhul peab tähelepanu täielikult fokuseeritud olema.