Noorkoka konkursi korraldajateks olid Eesti Peakokkade Ühendus ja Eesti Põllumajandusministeerium, Eesti Toidu arengukava. Võistlus oli mõeldud Eesti kutseõppeasutuste toitlustuse eriala õppuritele ning toimus neljandat aastat järjest. Lisaks õpitud kutseoskuste näitamisele soovitakse võistlustega tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse mainet. Eesmärgiks on ka tulevaste kokkade seas Eesti köögi järjepidevuse propageerimine läbi innovaatiliste ideede, mis arendaksid edasi kodumaist klassikalist kööki ning oleksid Eesti köögi tulevaseks visiitkaardiks nii välis- kui ka kodumaal.

Finaalis tuli osavõtjatel valmistada kolmekäiguline menüü mis koosnes a`la carte pearoast, eelroast ja desserdist. Tööks anti aega 4,5 tundi. Töid hindas kohtunike kogu, kes koosnes oma ala tunnustatud professionaalidest. Kohtunikeks olid Dimitri Rooz, Inga Paenurm, Andrei Šmakov, Oleg Sõtsnov, Jarmo Huuntanen Soomest ja Janis Šiliniks Lätist.

Noorkokk 2008 finaalist võtsid osa kaheksa noort kokka, esindatud koolid olid: Kuressaare Ametikool, Tallinna Teeninduskool, Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakool, Tartu Kutsehariduskeskus, Kuressaare Ametikool, Narva Kutseõppekeskus, Haapsalu Kutsehariduskeskus.

Tallinn FoodFest 2008 leiab aset 30. oktoobrist 1. novembrini.