Noori loodushuvilisi jagus ka talgureisile Mustoja maastikukaitsealal, kus liiviku hooldustööde kõrval tutvuti kaitseala omapärase looduskooslusega. Festivali projektijuhi Ulla-Maia Timmo sõnul ongi festivali üheks uuenduslikuks ideeks looduskeskkonna heaks midagi ühiselt korda saata. „Ka edaspidi on kavas Eestimaa Looduse Fondiga selles osas koostööd teha,“ kinnitas ta.

Populaarsed olid taas isetegemisrõõmu pakkuvad töötoad. Nii kerkis maakivikursuse käigus Verioral kivimüür ja väligrill, maatoidukursusel valmistati koos Indrek Kivisaluga omapäraseid hõrgutisi kohalikest viljadest, loodusfoto kursusel saadi Urmas Tartese juhendamisel teadmisi looduse pildile püüdmisest. Osalejaid jätkus kõigile kursustele, retkedele ja matkadele, mida sel aastal oli kokku üle 15.

Laupäevasel festivali põhipäeval Põlva talurahvamuuseumis toimus mahepõllunduse seminar, osa sai võtta töötubadest ja näitustest.
Uudistada sai sepistamist, oma käega proovida savikedral voolimist, laastumaalimist ja looduskosmeetika valmistamist. Keskkonnatelgis oli huvilistel võimalus vaadata loodust läbi mikroskoobi ning valmistada looduslikust materjalist ehteid. Loomulikult olid avatud ka kõik talurahvamuuseumi hooned ja väljapanekud.

Loodustoodete laadal pakuti enam kui 140 müügiletil nii puitmööblit, käsitööd, kohalikku toidukaupa kui istikuid. Eraldi väljapanekuga olid esindatud Põlvamaa rohelisema märgiga tähistatud kaubad ning toimus Põlvamaa roogade degustatsioon. Ostjaid jagus kõikjale – nii naturaalse kodujäätise kui mahetoidu leti äärde, Seto koduõlut mekkima kui vilditud eheteid valima.

Festivali perepäeva mängisid rõõmsaks Põlva Lõõtsaklubi, Eesti Mandoliinide Orkester ja Kukerpillid.

Põlva Talurahvamuuseumi juhataja Reet Roobi sõnul oli tänavusel perepäeval külastajaid rohkem kui mullu. „Meie hinnangul käis perepeol kindlalt üle 6000 inimese ning kuigi vihm näpistas päeva tunni võrra lühemaks, läks üritus väga hästi korda.“

Ökofestivali toimumist toetasid Keskkonnainvesteeringute Keskus, Põlva maavalitsus, Põlvamaa Omavalitsuste Liit, Põlva linnavalitsus ja AS Värska Vesi. Peakorraldaja SA Põlvamaa Arenduskeskus tänab kõiki toetajaid ning abilisi Keskkonnaametist ja Põlva talurahvamuuseumist.

Vaata teisi fotosid siit.