Kümme aastat hiljem võib öelda, et edasine tõus on olnud mõõdukas – 50 krooni ehk 3.20 euroga õlut Raekoja platsil küll enam ei müüda, kuid Raekoja kõrvalt Clazzist saab toobi 3.50ga.

Pisut eemal maksab kann 2.50 ning happy hour ajal saab sama raha eest mõnes kohas ka kaks kannu.

Turistid ei kurda, sest odavamalt rüübata ei saa ka mujal Euroopa pealinnade südameis.

Kuus, kui hinda ei vaata

Kes Tallinnas hindu ei viitsi vahtida, võib poole liitri eest maksta kuus eurot ning rohkemgi.

Niisugused hinnad väänavad maainimesel suu kõveraks. Tahaks ju ka natuke vanalinnas istuda ja võõraid vaadata. Aga oskad sa siis aastas korra linna tulles õigeid ja odavaid kohti leida.

Sestap tundub, et parem on kesvamärjukest rüübata kodus või koduses kõrtsis, mille hinnad ammust aega teada.

Õlletootjate liidu tegevjuht Peeter Võrk arvab, et kõrtsides, ja seda eriti Tallinna kesklinna omades, võiks õlu siiski odavam olla.

“Aktsiis on pidevalt tõusnud, ja kuna müügikogused on vähenenud, siis sellel ikkagi mõju on,” sõnas Võrk. Aastatel 2013−2016 tõuseb õlleaktsiis veel viis protsenti igal aastal.