Kindlasti see leevendab hetkeolukorda, kuid kahjuks ei lahenda päästjate probleeme," kirjutavad päästjad piketi lehel Facebookis.
Päästjad Riigikogu ees piketeerimas.

Oma Toompeal viibimisega soovivad päästjad Riigikogu erakondadele meelde tuletada, et kohtumistel olid nad nõus, et päästjate palgaolukord ei ole normaalne, ning valdavalt nõus, et riigi jaoks ei ole selle probleemi lahendamine juba 2019.a eelarvega ülejõu käiv ülesanne.

"Me ootame jätkuvalt otsuseid ja selget tegevuskava, kuidas ja kunas jõuab päästja palk Eesti keskmise palgani!" on päästjad lootusrikkad.

Päästjate põhipalk oli 2017. aastal 808 eurot (885 eurot koos kõigi seadusest tulenevate lisatasudega, samas kui Eesti keskmine palk oli 1240 eurot.

Nii suur palkade mahajäämus on päästjate sõnul muutumas sisejulgeolekuriskiks, seades löögi alla päästeteenistuse kvaliteedi ja jätkusuutlikkuse: personal vananeb, paljud lahkuvad tööle välismaale või erasektorisse, konkursid ametikohtade täitmiseks luhtuvad, personalinappuse tõttu kasvavad tööle jäänute koormus ja riskid.