Pärnu sõudeklubid hoolitsevad jätkuvalt sõudesportlaste juurdekasvu eest. Seepärast olid sõudekangelastega kohtumisele oodatud ka noored sõudehuvilised ühes oma vanematega. Kohapeal katsetati sõudmist ergomeetritel, uuriti sõudmistreeningute võimalusi Pärnus nii sõudjailt endilt kui parimatelt treeneritelt.

Eesti Sõudeliidu peasekretär Robert Väli märkis, et sõudmine on Pärnu visiitkaart maailmas ja tänas Port Arturit 25 aastat kestnud sõudespordi toetamise eest. „Ilma sõprade ja toetajateta me selliseid maailmatasemel tulemusi ei teeks,“ kinnitas Väli. Peasekretäri sõnadele vastas Port Artur Grupi juhatuse liige Viljo Vetik, et väga uhke tunne on taas Pärnu sõudjaid olümpiale läkitada. „Oleme aastaid päev-päevalt näinud meeste ettevalmistust olümpiaks ja võistlustele kaasa elades imetlenud nende tahtejõudu.“

Kõigile sõudesõpradele pakkus Port Artur vaarika-vahukoore torti, mis kaalus ligikaudu 15 kg.

Täna teatas Sindi abilinnapea Rein Ariko, et Sindi linnavalitsus otsustas põlist sintlast Allar Raja premeerida eduka osalemise eest maailmameistrivõistlustel 800 euroga. Allar Rajaga kohtumise aeg vajab veel täpsustamist.