Vahemere rannikul rannakalandusega tegelev Christophe Guinot kasvatab südamekujulisi austreid, kuigi väga väikeses koguses, juba kümme aastat. Neid võib valentinipäeval lauale tellida Languedoci regiooni kohalikes tipprestoranides ning kõrgema klassi söögikohtades mujalgi maailmas, näiteks Hispaanias.

"Ükskord ammu kinkis naine mulle südamekujulise austri. Olin sellest juhuslikust leiust nii liigutatud, et otsustasin ise sellise kujuga austreid kasvatama hakata," selgitas Guinot portaalile The Local.

Enne kui asi õnnestus, tuli tal nende romantiliste molluskite kasvatamiseks järele proovida mitmesuguseid tehnoloogiad. "Las see, kuidas ma neid kasvatan, jääb minu saladuseks," ei ole Christophe Guinot nõus aga avalikkusele enamat pajatama.

Kuigi tegemist on väga erilise kujuga molluskitega, müüb kalur neid samasuguse hinnaga nagu tavalisi austreid.

"Ma ei tee seda raha pärast. Mulle meeldib mõelda, et inimesed, kellele neid kingitakse, tunnevad samasugust rõõmu kui mina tundsin, kui abikaasa mulle selle esimese südamekujulise austri kinkis," selgitab ta.

Allikas: The Local