Puudest istutatud kaardiga soovitakse püstitada kaks maailmarekordit korraga: esiteks luua kõige suurem Eesti kaart ning teiseks istutada suurim seesugune kaart maailmas. Prosawoodi meeskond on oma nelja tegutsemisaasta jooksul puid istutanud varemgi, kuna iga müüdud toote kohta lubatakse istutada üks puu. Sellise mastaabiga ettevõtmine on neil aga esmakordne.

„Esimesel tegutsemisaastal istutasime umbes tuhat puud. Tänavu saame istutada juba 2900 puuistikut,“ sõnas Prosa ja ütles, et kuna Eesti kaardi kujul sai istutatud ligi 2000 puud, siis ülejäänud puud saavad maasse Võrumaal.

Ta tunnistab, et istutamistalgute mastaap tekitas korraldajates aukartust.

„Tõtt-öelda oli meil veidi hirm naha vahel, kui nägime, et üritus nii paljudele korda läheb ja kui registreerumisi hakkas tulema nagu seeni pärast vihma,“ ütles Prosa ning lisas, et sellegipoolest otsustati ürituse mastaabil lasta kasvada ja sealjuures protsessi maksimaalselt nautida.

Istutamispäeva lõpetas metsakontsert ansamblilt Curly Strings. "Kontsert oli meie viis tänada kõiki toredaid loodusesõpru, kes kogu ürituse toimumisse oma panuse andsid," ütles meeskonna teine liige Märt Leiman.

Prosawoodi meeskond tänab istutamistalgutesse panustajaid ning kutsub üles kõiki Eesti ettevõtted, brände ja kollektiive leidma mooduseid, kuidas Eesti loodusele ja ühiskonnale midagi tagasi anda.

„Mitte, et kõik peaksid nüüd hoolega istutamistalguid korraldama, vaid leidma oma viisi, kuidas väljendada tänu selle eest, mis on meie ümber ja kuulub meile kõigile,“ ütles Raido Prosa.

Prosawood on Eesti elustiilibränd, mis tegutseb alates 2014. aastast. Bränd disainib ja toodab puidust käekellasid, päikeseprille ja telefonikorpuseid ning on võtnud eesmärgiks iga müüdud toote kohta istutada Eesti mulda ühe puu. Puudest istutatud kaart on ettevõtte kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.