Saatse lähedal Vahtraorus turismitalu pidava Hüdsi valis setude kuninga Peko maapealseks asemikuks ehk ülemsootskaks vastaskandidaadist ligi poole rohkem inimesi - ligi 800.

Oma valimislubaduses ütles mees, et ajab Setomaa asja kindlasti  südamega ja langetab vaid selliseid otsuseid, mis rahva elujärge paremaks aitaksid, kui see on siiani olnud. Rahvale Hüdsi mõtted ja hoiakud meeldisid, eriti see osa, kus mees lubas aasta pärast lahti saada üle püksivärvli pressivast punnkõhust. Näis, kui hästi tal see õnnestub!

Kuningriigi päev algas aga nagu ikka Seto lipu heiskamise ja Seto hümniga. Tervitussõnu ütlesid ülemsootska Aare Hõrn, Värska vallavanem Raul Kudre, samuti Setomaa valdade liidu juhatuse esimees Margus Timmo, Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Stefanus, kultuuriminister Laine Jänes ja Euroopa Parlamendi liige Siiri Oviir.

Kuninga meistrite võistlustel selgusid oskajamad seto karguse ja kasatski tantsijad, parim seto laulusõnade looja ja eestütleja ning parimad pillimehed. Selgitati välja käsitöömeister, hobusemees ja vägimehed. Oma hääle sai anda maitsvama sõira, leiva, piiraku, õlle, veini ja handsa eest.

Etteastete ja võistluste vahele mahtusid ka külaliste esinemised. Kohal olid akordionist Joni Stein Haapajärvilt Soomest, Škilbene etnograafiaansambel Balvi rajoonist Lätist, Retšenka Kohtla-Järvelt, Irboskast muuseumi nukuteater.

Värska laululava platsil ja selle ümbruses tegutses kogu päeva suur laat oma lastenurga ja käsitöö õpitarega.

Parimaks leivategijaks tunnistati Kaari Onni, piirakuküpsetajaks Ingrit Kala, sõirategijaks Rutt Riitsaar, handsameisteriks Ahti Vaivara, veinimeistriks Väino Linnus ja õllemeistrks Ain Raal.

Järgmine Seto kuningriigi päev ja ülemsootska valmine toimub aasta pärast Meremäel.