Lumesadu on tihe ning tugevnevad tuulepuhangud keerutavad tihedaid helbeid hoogsalt ringi. Valgelt vatine talv saabus Hiiumaale vähem kui tunni ajaga ning esialgu pole lõppu näha: ilmateade ennustab ööseks tihedat lume- ja lörtsisadu ning tugevat tuult, mis puhub kuni 20 m/s.

Pühapäeval liigub väga aktiivne tsüklon Eesti suunas, selle prognoositav liikumistee võib veel veidi muutuda ja vastavalt sellele ka tormituule tugevus erinevates piirkondades.

Pühapäeva öösel liigub väga aktiivne tsüklon üle Ahvenamaa Eesti suunas ning jõuab see hommikuks Loode-Eesti rannikule. Tuul pöördub lõunasse ja edelasse, pärast keskööd saartel läände ja on väga tugev, puhanguid on rannikul 22 m/s, Saaremaal, Liivi lahe ümbruses ja Pärnumaa rannikul 25-30 m/s. Sajab tugevat lund ja lörtsi, tuiskab. Lääne-Eestis tuleb ka vihma ja on jäiteoht. Sõiduolud neis tingimustes muutuvad väga halvaks!

Õhutemperatuur on -2..+3°C. Päeval liigub tsüklon viimaste andmete kohaselt edasi ida-kagu suunas Peipsi poole. Sajab lörtsi, sekka vihma. Tuul pöördub lääne poolt alates järk-järgult loodesse ning puhangud ulatuvad 20, Saaremaal ja Liivi lahel ennelõunal 25-28 m/s. Põhjarannikul ja sisemaal on ennelõuna rahulik. Pärastlõunal tugevneb Lõuna-Eestis edela- ja läänetuul puhanguti 15-18 m/s, põhjarannikul pöördub kirdesse ja põhja, puhanguid on kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on -1..+2°C, õhtul põhja poolt alates langeb.