Vettehüppajatel on vedanud, kuna imekombel ei ole keegi neist hüpanud silla all olevate betoonkamakate või põhjast välja turritanud armatuurterase otsa. Seda kraami leidub seal rohkelt, kuna sõja ajal õhatud silla tükke pole sealt keegi varem koristanud.

Jõepõhi tehti nüüd tuukrite poolt puhtaks – lisaks suurematele konstruktsioonidele leiti sealt üks silla käsipuu, metallkette ja -talasid, sõrgkang, treipingi padrun, ööpott, kaheksameetrise paadi juppe ning kilodes kalastusvarustust.

Halva nähtavusega vees ei raatsi tuukrid täit garantiid anda – parem seal ka tulevikus mitte hüpata. Kuidas keegi sellise risu otsa hüpates end varem vigastanud ei ole jääb neile arusaamatuks.

Sillaaluse puhastamise tellis hoopis teistel eesmärkidel Keskkonnaagentuur, kes seal hüdroloogilisi vaatlusi teostab. Võrtsjärve vee äravoolu täpsemaks mõõtmiseks paigaldatakse sinna uus seade, mis vajab parimaks töötamiseks võimalikult ühtlast jõepõhja ja väheturbulentset veevoolu.

Neljapäevasest Maalehest saab lähemalt lugeda, kuidas Rannu-Jõesuus läbi aegade jõge on ületatud - olgu siis lootsikus, parvel või ujuvsillal.