Juuli lõpunädalatel saab laev hakata tegema merekatsetusi, et siis paari nädala jooksul pärast katsetusi Eesti poole teele asuda.

Kui veel mai lõpus ütles TS laevade OÜ juhatuse esimees Kaido Padar, et erinevalt Poolas ehitatavatest Saaremaa parvlaevadest jõuavad Türgis valmivad kaks alust kohale kokkulepitud ajaks, siis nüüd on selgunud, et needki hilinevad ning ettevõte ei soovi uut laevade Eestisse jõudmise aega välja öelda, vahendas ERR Uudised.

"Mulle on hästi palju öelnud ka laevaehitajad ja masinaehitajad, et nädal-kaks siia-sinna sellise kaheaastase projekti juhul ei ole üldse määrav, on laevu, mis on pool aastat hiljaks jäänud. See ei ole üldse määrav, oluline on see, et kõik võimalikud vead saaks ära parandatud," kinnitas ta.

Ka sügisene parvlaevagraafik on ministeeriumi poolt kinnitatud. Heltermaa-Rohuküla liinil teeb alates 1. oktoobrist vedaja nädala sees ja laupäeval 6 reisi mõlemas suunas, reedeti ja pühapäeviti 8 reisi mõlemas suunas. Alates 31. oktoobrist muutub graafik talviseks ehk arvestab vähema reisijate huviga.