"Käin iga paari kuu tagant apteegis. Hiljaaegu tahtsin ravimeid osta, kuid apteegis ei saanud kaardiga maksta ja sularaha oli mul kaasas ainult 30 eurot. Tegin nalja, et andke mulle kõige odavamad ravimid, mis selle raha eest saab. Apteeker andis selle peale ravimid, mis maksid kokku umbes 15 eurot. Tavaliselt olen maksnud ikka üle 70 euro, nii et sain rohud koguni neli-viis korda odavamalt kätte. Ilmselt ei olnud arst retseptil täitnud lahtrit, et ravimit ei tohi asendada. Ma ei osanud varem küsida, kas sama toimeainega odavamat ravimit ei ole, sest arst oli nii määranud. Seega ostsin aastaid rohtu oluliselt kallimalt. Mingeid kõrvaltoimeid või tervisehädasid mul ravimite vahetamisega seoses tekkinud ei ole. Kõik rohud on sobinud.”

REINU KOLME RAVIMI HINDADE ERINEVUSED
Toimeaine atorvastatiin 20 mg.
Rein kasutas mitu aastat originaalpreparaati. 90% soodustuse korral maksis kahe kuu kogus originaalravimit 27 eurot. Rein hakkas ostma sama toimeainega geneerilist preparaati. 90%
soodustuse korral maksab sama hulk ravimit 2,22 eurot. Rein säästab ligi 25 eurot.
Toimeaine trimetasidiin 35 mg.
Rein kasutas pikka aega originaalpreparaati. Tema igapäevane ravimikogus oli kaks tabletti ja kahe kuu ravimivajadus kaks pakki. 50% soodustuse korral maksis kaks pakki originaalravimit 22 eurot. Rein hakkas kasutama sama toimega geneerilist ravimit. 50% soodustuse korral maksab selle kaks pakki 11 eurot. Rein säästab ligi 11 eurot.
Toimeaine amlodipiin 10 mg.
Originaalpreparaadi kahe kuu kogus maksis umbes 25 eurot. 90% soodustusega maksis sama hulk geneerilist ravimit ainult 1,88. Sääst üle 23 euro.