Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 640. Eesti keskmisest oluliselt suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Läänemaal, Ida- ja Lääne-Virumaal, Viljandi- ja Tartumaal.

Gripiviirustest tingitud haigestumiste osakaal oli eelmisel nädalal 68 protsenti (5.nädalal 66 protsenti).

Grippi haigestumise intensiivsust võib endiselt lugeda keskmiseks ning gripilevikut laialdaseks. Haigestumus on stabiliseerunud. Endiselt on haigestunute seas enim kuni 15 aastaseid lapsi.

E-Tervise SA esialgsetel andmetel vajas eelmisel nädalal haiglaravi 31 gripiviirusega patsienti. Hooaja algusest on hospitaliseeritud 124 patsienti, neist alates jaanuarist 97.

44 patsienti hospitaliseeriti vanusrühmas 0-4, 25 patsienti vanusrühmas 5-14; 35 patsienti vanusrühmas 15- 64 ning 19 vanemaealiste vanusrühmas.

Möödunud nädalal said kinnituse 130 gripiviirust, neist 80 olid A- ja 50 B- gripiviirused.

Kokku on hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud grippi 398 korral, neist 211 korral on olnud tegu A- ja 187 korral B-gripi juhuga. Hetkel domineerib A-gripiviirus.

Umbes 30 protsendil juhtudest oli haigestumine seotud muude respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavate viirustega.

Haigestumine Euroopas

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel hinnatakse haigestumuse intensiivsust kõrgeks Belgias, Saksamaal, Luksemburgis ja Rootsis; madalaks - Bulgaarias, Küproses Kreekas, Poolas, Suurbritannias.

Ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust keskmiseks.

Kogu Euroopas tsirkuleerivad üheaegselt kolm gripi viiruse tüüpi: A gripiviirus alatüüp A(H1N1)pdm09, B gripi viirus ja A gripiviirus alatüüp H3N2, kuid domineerib A(H1N1)pdm09.

Terviseamet soovitab haigestumisest hoidumiseks pesta sageli käsi ja hoida haigestunutega vähemalt meetrist vahet. Kui olete juba tõbine, siis katke aevastades ja köhides suu ja nina pabertaskurätiga, selle puudumisel varrukaga, võimalusel püsige kodus. Ravisoovituste saamiseks pöörduge oma perearsti poole.