Praktikumi eesmärk on luua kontakte ettevõtete ning noorte vahel, et muuta neid tööturul võrdväärsemaks. Lisaks näevad noored, mida õieti nende unelmate töökoht endast kujutab. See võimaldab omakorda eriala valikus teadlikumaid otsuseid teha. Gümnasistid saavad ettekujutuse praktilistest oskustest, mida potentsiaalne tulevane tööandja neilt ootab ning võimaluse neid oskusi lihvida. Ettevõtete kasu seisneb lisaks sotsiaalsele vastutustundlikkusele aga järelkasvu
loomises ning noorte karjäärivalikute suunamises.

MTÜ asutajateks on 12. klassi õpilased Liisa Aavik, Ander Hindremäe ning kaksikud Ragnar ja Rainer Lusmägi, kes kõik on 2013. aasta Eesti parimate õpilasfirmade varasemad tegijad. Lisaks veel Timothy H. C. Tamm, kes on võitnud saate Rakett 69.

Vaheajaks on Praktikumil küll juba kandidaadid olemas, kuid võimalus on MTÜ kodulehel end suvel toimuvateks praktikateks registreerida. Tuleb lihtsalt kodulehel täita ankeet ning kirjutada valmis hea motivatsioonikiri. Kõige selle kohta saab infot aadressil www.praktikum.ee või Praktikumi facebooki lehelt.

Praktikante on oma tiiva alla võtnud juba:
1) Eesti Energia
2) ESTCube-1
3) Eesti Ajalehed ja Delfi
4) Raadio Uuno
5) Lextal Advokaadibüroo
6) PR Polhelm
Tulevaste praktikakohtade järjekordades ootavate tublide noorte huvid ulatuvad kunstist inseneerikani. Seetõttu ootab Praktikum pakkumisi ka teistelt ettevõtetelt olenemata valdkonnast.