"Mõned punktid olid tee pealt näha, mõnad asusid aga sõna otseses mõttes pärapõrgus," rääkisid noored, kes osalesid sellel võistlusel teist aastat. Nende sõnul võtsid Lõuna-Eesti inimesed hääletajaid parema meelega auto peale, kui Põhja-Eestis, eriti raske oli aga olukord Tallinna kandis.

Ühes kohas oli neil kontrollpunktiks olnud remmelgani 6 km. Puid vedanud talunik sõitis neist neli korda edasi-tagasi mööda, kuid ei pidanud kinni. Lõpuks matkasid nad selle vahemaa jala, kogu kraam seljas. Talunik pidas kinni alles siis, kui neil oli vajalik punkt juba võetud.

"Hääletajaid nähes tasub ikka kinni pidada, ka siis, kui paari kilomeetri pärast ära pööratakse. Meie jaoks on ka kilomeetri jagu edasi saamine väga oluline," ütles Mari-Liis. Samas kohtasid nad nende nelja päeva jooksul ka väga toredaid ja abivalmis inimesi, keda tänutundes meenutada.

Ööbimiseks ja toidu valmistamiseks oli neil nii telk, magamiskotid kui ka priimus ja pada kaasas. "Meile meeldib matkata ja seetõttu oli varustus olemas," ütles Jürgen. Telk pandi püsti RMK telkimiskohtadesse ja üks öö veedeti ühe kämpingu telkimisplatsil, kus oli ka luksus - soe dušš. Muidu tuli läbi ajada jões või järves suplemisega.

Jürgen ja Mari-Liis läbisid nelja päeva jooksul 32 kontrollpunkti, tehes tõestuseks endast seal ka pilti. Võitjapaarile jäädi viie punktiga alla. Võistluste kohta on rohkem infot SIIT.