Psühholoogilist abi osutatakse endiselt lastele, lastekodu personalile ja lahkunute peredele. Samuti nõustatakse päästjaid ning kiirabitöötajaid. Nõustamisega tegelevad Läänemaa Kriisiabikeskus, Läänemaa Laste ja Noorte Nõustamiskeskus, Laste ja Noorte Kriisiprogramm ja Läänemaa Ohvriabi. Kui nõustajad ei ole kõigini jõudnud, siis palume ise julgelt nõustajatega ühendust võtta. Kontaktandmed on allpool.

Tänaseni käib lastekodust päästetud asjade sorteerimine ja ladustamine Haapsalu linnavalitsuse ja Lääne maavalitsuse laopindadele.

Haapsalu Lastekodust evakueeritud lapsed on leidnud ajutised elukohad Läänemaa hoolekandeasutustes ja nende igapäevane elurütm on tagatud. Siiski vajab lastekodu tegevuse normaalseks korraldamiseks lisapinda, mida Haapsalu linna piires ka otsitakse. Otsitakse esimesel korrusel olevat üüripinda Haapsalus, kuhu pääseks ratastooliga ning kus oleks tagatud eluks vajalik olme. Pakkumised võib saada kristi.erkmann@lmv.ee

Nädala lõpus toimub lastekodu kasvandike, kasvatajate ning perede ühine mälestusüritus. Üritus on kinnine. Hukkunud lapsed maetakse perekondade ja lähedaste poolt nende kodukohtades. Leinajatel on õigus matused läbi viia meedia ja avalikkuse tähelepanuta.

Lastekodu on saanud väga suurel hulgal abipakkumisi. Toimub abipakkumiste sorteerimine ja abi pakkujatele vastamine.

Toimub suhtlemine kindlustusfirmaga. Koostöös siseministeeriumi ja sotsiaalministeeriumiga kavandatakse hoone taastamist. Kuivõrd hoone ehitati Rootsi abiorganisatsioonide kaasabil, siis on ka Rootsi poolega ühendust võetud, neid hoitakse kursis ja nende arvamusega arvestatakse.

Põlengus hävinud lastekodu hoones viibimine on ohtlik ja selle tõttu ka keelatud. Sündmuspaika valvatakse ööpäevaringselt turvafirmade koostöös.