Praegu on selles paigas vana vundament. Tõnis Padu meenutas, et 1960-ndate aastate alguses põles ära seal asunud elumaja. Sinna paika paviljon ehitatakski. „Keskkond on seal korda saanud: uus parkla, De la Gardie loss – kõik on ilus,“ lausus Padu.

Padu sõnul jäädvustataks paviljonis Laikmaa mälestus nii, et paviljoni sisse ehitataks puust tigudiivan – just selline, nagu asub Laikmaa majamuuseumis Taeblas, ja mis oli olnud Laikmaa lemmik istumiskoht. Tigudiivanile paigaldataks mälestustahvel.

Sel moel Laikmaa mälestuse jäädvustamise mõtte pakkus Padu välja pärast seda, kui Karilaid ja Laikmaa majamuuseumi perenaine Eha Nõmm tegid tänavu aprillis Tallinna linnavolikogu esimehele ettepaneku panna Laikmaale mälestusmärk Tallinnasse Pikale tänavale. Seal asus kunstniku ateljeekool.

Tõnis Padu hinnangul on Laikmaa mälestus Tallinnas juba hästi jäädvustatud, sest on vähe eesti kunstnikke, kelle auks oleks nimetatud tänav ja kellel oleks majamuuseum. Laikmaal on mõlemad.

Haapsalu Krahviaeda Laikmaale paviljoni pühendamine oleks Padu sõnul aga asjakohane, sest tõenäoliselt just tänu Laikmaale on Krahviaed säilinud. Laikmaa oli koos Ernst Enno, Hans Alveri ja Roman Haavamäega 1921. aastal Haapsalu Kaunistamise Seltsi asutaja. Kui 1920-ndatel tahtis linnavalitsus muuta Krahviaia kruntideks, kirjutas Laikmaa kohalikku ajalehte artikli, milles kaitses Krahviaia säilitamist kui linna olulist haljasala. Osa Krahviaiast, mis oli praegusega võrreldes palju suurem, siiski tükeldati ja jagati kruntideks. Osa jäi aga lõhkumata. „Usun, et just tänu Laikmaale,“ sõnas Padu.

Linnavolikogule esitatud eelnõu kohaselt valmiks paviljon järgmise aasta 1. augustiks ja see läheks maksma esialgseil hinnanguil kuni 40 000 eurot. Paviljoni ümber oleks spiraalne juurdepääsutee.