Pizza Grande on üks pikema ajalooga Haapsalu söögikohti, mis avati 1990-ndate aastate teises pooles. Söögikoht tehti ruumidesse, kus varam oli tegutsenud lugematu hulk ärisid ja kõik need olid põrunud. Avamise järel oli kahtlejaid, kas pitsarestorangi “neetud” paigas vastu peab, kuid Grande tõestas vastupidist ja on olnud ligi 20 aastat Haapsalu üks armastatumaid söögikohti.

Grande pitsad on teistsugused kui itaaliapärased õhukesed pitsad. Pigem on need rammusad, suure hulga komponentidega, julgesti maitsestatud ja ohtra juustuga.

Peale Haapsalu Karja 6 asuva söögikoha leiab Pizza Grande ka Rannarootsi keskusest, Tallinnast Väike-Karja 6 ja Viimsist Miiduranna Konsumist.

Teisel kohal Taksi pubi, kolmandal Café Hugo

454 lugeja häälega (11%) sai 2. koha Posti 29 asuv lihtsa ja koduse köögi poolest tuntud Taksi pubi.

Kolmanda koha võitis 415 häälega (10%) promenaadil asuv Café Hugo, mille spetsialiteet on mereannid.

Kõrgetel kohtadel oli enamik Haapsalu häid söögikohti. Hapsal Dietrich oli neljas 328 häälega. Järgnesid Café Tallinn (317), Kärme Küülik (308), Laterna baar (264), Soffa (172) ja Müüriääre kohvik (148).

2011. aastal oli Läänlase lugejate lemmik Laterna baar (küsitlusele vastati tollal kokku 840 korral). Aasta hiljem valisid lugejad parimaks Taksi pubi (kokku 1360 vastust). 2014. aastal võitis Gambrino, nüüdne Micio (hääletati kokku 2975 korral; tänavu jäi Micio küsitlusest välja, sest oli küsitluse alguspäevil veel suletud).