Aita Mölder ütles, et autodele ja ükskõik kuhu mujale paigutatavaid kleebiseid on Kuke galeriis küsimas käinud väga paljud inimesed. Neid on jaotatud sõprade ja tuttavate kaudu. Kleepse võib leida autodelt, baaridest ja kaupluseakendelt. Mölder on neid ka ümbrikus mujale Eestisse soovijatele laiali saatnud. Kleebised kujundas Läänemaal Tuudil elav graafiline disainer Ain Saare.

Kleebiste populaarsuse tõttu otsustaski Aita Mölder raudteejaamas laupäevase ettevõtmise korraldada.

“Inimesed küsivad: kas ja millal see raudtee siis tuleb?” rääkis Mölder. “Olen siis öelnud, et hakkame ise pihta ja paneme rööpad maha,” lisas ta naljatades.

Kuuemeetristest raudtaladest ja puuliipritest raudtee ehitatakse laupäeval umbes sada meetrit pikk. Ehitamisel saavad kõik soovijad kaasa lüüa. Ilmateade lubab laupäeva keskpäevaks 6-7 külmakraadi ja vahelduvalt päikeselist ilma. Kohapeal saab juua sooja teed.

Tegu pole poliitilise aktsiooniga ega ole ühegi erakonna korraldatud. Ettevõtmist korraldavad vabatahtlikud haapsallased, kes soovivad, et Riisiperest saaks taas sõita rongiga Haapsallu ja Rohukülla.

Facebookis on raudteetaastajail mitu tuhat toetajat

Facebooki lehel “Taastame Haapsalu raudtee” on praegu ligi 5000 sõpra.

Teisel samasisulisel Facebooki lehel “Haapsalu raudtee tagasi” on ligi 1700 sõpra. Facebookis on ka lehekülg “Riisipere-Haapsalu raudtee tuleb taastada!”, millel on ligi 100 toetajat.