Tänavu 1. juunil alustas Grand Ehitus OÜ kortermaja rekonstrueerimist, töid rahastas 40% osas SA Kredex. Ehitustööde kogumaksumus oli 530 000 eurot, millest KredEXi osa on 212 000 eurot ja Swedpangalt laenati 318 000 eurot.
Abivallavanem Hannes Orgse sõnul on korterelamute rekonstrueerimine oluline küla elukeskkonna paranemisel ja elukoha valiku tegemisel. „Ehk nakatab KÜ Haiba 40 ettevõtlikkus ka teisi ühistuid tulevikku vaatama ja astuma julgemaid samme,“ loodab abivallavanem.

Ene Koitla sõnul on protsess kestnud kaks aastat. 2015. aasta kevadel alustati mõtete koondamisega, et leida lahendus korterelamu küttesüsteemile ja hoone soojuspidavusele. „Tänu tublisti kaasa mõtlevale KredEXi tehnilisele konsultandile Igor Onkel`ile said majarahva unistused teoks,“ ütles Koitla. Ta lisas, et kogu majarahvas tuli mõttega kaasa, kuigi see on olnud kõigile leibkondadele väga suur rahaline koormus. „Julgustan kõigil korteriühistutel võtta see raske tee jalgade alla, suur rõõm korras korterelamust kaalub üle paljud mured ja probleemid,“ ütles Ene Koitla.
KÜ Haiba 40 rekonstrueerimise tehniline konsultant oli Igor Onkel, ehitas Grand Ehitus OÜ ja omanikujärelvalvet tegi OÜ P. P. Ehitusjärelevalve. Ventilatsiooni, vee- ja kanalisatsiooni ning küttesüsteemid projekteeris oli OÜ Dipro, elektriprojekti Stik Elekter AS ja majakarbi projekteeris Liht Projekt OÜ.