Värinat tunti ja pauku kuuldi Laulasmaal, Keila-Joal, Rannamõisas, Türisalus, Tabasalus, Suurupis, Murastes.

Geoloogiakeskuse seismoloogi Heidi Soosalu ütles Maalehe veebile, et nende süsteemid erakorralist tegevust registreerinud ei ole. "Võimalik, et toimus lõhkamine Harku karjääris, aga et see nii suure ulatusega on, ei tahaks uskuda," arvas ta. Soosalu sõnul või olla tegu ka meremiini lõhkamisega, kuigi sellist plahvatust peaksid automaatsüsteemid registreerima. "Kui Tallinna lahes lõhati maailmasõjaaegset meremiini, siis helistasid mulle kõrgete korrusmajade elanikud, et maja kõigub," rääkis Soosalu.

Soosalu võttis ühendust ka Helsingi seismoloogilise seirega ning ka sealsed süsteemid ei olnud midagi registreerinud. Seismoloog pakkus võimaliku variandina välja, et tegu võis olla ka ülehelikiirusega lennanud lennukiga.

NATO hävitajad teevad sel nädalal Eesti kohal harjutuslende. Kaitseväe peastaabist öeldi, et täna hommikul Ämari lennuväljalt lendu tõusnud lennukid suundusid alguses tõepoolest põhja, enne kui Lääne-Eesti ja Hiiumaa poole pöördusid. "Lennukeid oli 16 tükki ja nad lendasid üsna suure kiirusega. Nähtavasti polnud nad veel oma kõrgust saavutanud," kommenteeris teabeohvitser Alar Laats. Ta lisas, et paari nädala jooksul võib NATO lennukeid õhus näha ja kuulda, kuna toimuvad õppused, mis kestavad 2. septembrini.

Eelmisel reedel Ämari lennubaasi saabunud kuusteist hävitajat F-15C osalevad Eesti suurimal õhk-õhk õppusel, kus kuni kuuest hävitajast koosnevad formatsioonid hakkavad kõrgel Eesti õhuruumis pidama omavahelisi õppelahinguid. Hävitajate liikumist suunavad Eesti õhuväe õhuoperatsioonide juhtimiskeskuses tegutsevad Eesti ja Belgia sihitajad.