Kolmepäevasest operatsioonist võtsid lisaks Pärnumaa keskkonnainspektoritele osa ka inspektorid Tartu-, Valga-, Harju-, Rapla- ja Läänemaalt. Reidi käigus kontrolliti 98 ujuvvahendit ja 171 kalastajat, seda nii merel, jõel kui randumiskohtades. Tuvastati viis kalapüügi nõuete rikkumist. Kõik rikkumised olid seotud alamõõdulise kala püügiga. Rikkujate suhtes alustati väärteomenetlust.

Keskkonnainspektsiooni Pärnumaa büroo juhataja Alvar Vallau sõnul võib reidi tulemust hinnata heaks: „Saime küllalt põhjaliku ülevaate harrastuspüügist Pärnu lahel. Paistab, et kalastajad on kalapüügiseaduse muudatustest teadlikud. Kõik kalastajad omasid kehtivat püügiluba. Avastatud rikkumised ei olnud ka väga tõsised, arvestades alamõõduliste kalade kogust ja mõõtu. Ühtlasi oli meeldiv tõdeda, et kalameeste suhtumine kontrollijatesse oli mõistev ja koostööaldis“.

Taolisi kalakaitsereide ja suuroperatsioone, mis annavad veekogul toimuvast põhjaliku pildi, on viimastel aastatel läbi viidud Peipsi ja Võrtsjärvel ning ka Pärnu lahes. Keskkonnainspektsioon jätkab nende korraldamist, suunates oma kontrolli intensiivsema püügi, kalade kude ja püügipiirangute aladele.