Homme, 13. juunil Türi rannas ja lauluväljakul kolmandat korda toimuval toidukultuuri festivalil pakuvad ja tutvustavad oma toodangut ja toiduvaldkonna teenuseid ligi 200 pakkujat. Oma toiduloomingut pakuvad erinevad suured restoranid, sh Eesti rahvusrestoran, Jahimeeste  restoran ja küüslaugurestoran. Hea Toidu Laada alal müüvad huvitavat toidukaupa eelkõige need pakkujad, kes suurpoodides löögile ei pääse.

Festivali raames toimub ligi tuhande osalejaga neli suurt toiduvalmistamise võistlust: Koolidevaheline Meistrivõistlus Grillimises - Grillium, Eesti Meistrivõistlused Grillimises - Grillfest, Eesti Rahva Barbecue Võistlus - BBQ ja profiküpsetajatele korraldatav võistlus Barbecue Eesti Meistrivõistlused. Samaaegselt toimub Türi järvel Üleriigiline Kalapüügivõistlus - Kalake. Laste rõõmuks on ka sel aastal rajatud suur Juku Mängumaa.

Festivali kultuuriliseks peaesinejaks on ansambel Lehmakommionud koos Suisapäisaga, üles astuvad Marju Länik, Kihnu Virve ja paljud teised head artistid. E-Piima juustulaval toimuvad rahvakoolitused ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja „Tunnustatud Maitse" laval esitlused ja showprogrammid.

Grillfesti korraldati esimest korda kümne aasta eest Haapsalus Paralepa rannas. Eelmisel aastal külastas festivali 16000 inimest. Grillfestile on oodatud kogu rahvas, sissepääs on kõigile tasuta.