Kurikuulus maiade kalender ennustas, et homme, 21. detsembril tuleb maailmalõpp.

Kahjuks võtsid paljud inimesed seda tõsiselt, müüsid maha kogu oma vara ning jagasid saadud raha vaestele.

"Õnneks on teadus toonud ülemaailmset paanikat külvanud maailmalõpuennustustesse pöörde," lausus "Naerile" teaduste akadeemia esimene eestkõneleja Valdur Rindkere.

Akadeemik Rindkere sõnul leidsid arheoloogid Guatemalas endises maiade linnas Xultunis toimunud väljakaevamistel senitundmatud ja ajaliselt vanimad maiade astronoomilised arvutused.

Tegu on ülitähtsa leiuga, mis kummutab seni tervet maailma eksitanud maailmalõpu teooria. Äsja leitud kalender on senisest märksa vanem ning teadlaste arvates tunduvalt usaldusväärsem.

Kalendrist leiab uut teavet maiade kuningate, jumalate ning ajaarvamise kohta. Ka on seal teave Marsi ja Veenuse liikumise ning kuuvarjutuste kohta.

"Astronoomilised arvutused on neljas reas," selgitas Rindkere. "Esimene rida tähistab 1 195 749 päeva, teine rida 341 640 päeva, kolmas rida 2 448 420 päeva ja neljas rida 1 765 140 päeva.

Lihtne arvutus näitab, et senised ennustused, mis kuulutasid hävingut juba selle aasta 21. detsembriks, on osutunud täiesti valeks. Uute arvutuste kohaselt toimub maailmalõpp hoopis käesoleva aasta 31. detsembril."

Rindkere sõnul toetavad Guatemala teadlaste arvutusi ka Eestis kasutusel olevad kalendrid.

"Meie teadlaste kollektiiv analüüsis suurt hulka Eestis kasutatavaid kalendreid ning tuvastas, et ka nende kohaselt ei lõpe ajaarvamine mitte 21. detsembril, vaid hoopis 31. detsembril 2012."

Rindkere sõnul annavad uued arvutused inimkonnale väärtuslikku lisaaega n-ö otste kokku tõmbamiseks.

"Kui keegi leiab, et tal pole oma maise varaga pärast maailmalõppu midagi peale hakata, soovitan selle aegsasti maha müüa," lisab Rindkere lõpetuseks. "Saadud raha palun üle kanda minu pangaarvele nr 22114003410073 Hansabangas."

SERGEI KRAANA

Ühisbanga konto nr 10019755948879



KOKSTI

Haiku

jõulud on kuivad

näeb märga unenägu

marukarsklane

A. ITSKOK



VILDE VAADE

ANTON VILDE

kognitiivne diskursus

Jõuluraha aeg on käes. Head jõuluraha teile kõigile!

Ei mina usu neid jutte, et maailmalõppu ei tule. Kui öeldi, et tuleb, küll siis ka tuleb.

Niisiis võtsime majarahvaga üksteisel käest kinni, moodustasime ümber meie kortermaja võimsa energiaringi ja jäime tükiks ajaks taevasse vaatama.

Kuna hakkas külm, lõpetasime mõne aja pärast energiaringi ära ja läksime koju tagasi. Nüüd ma pole enam naabritega mitu päeva suhelnud. Kõik on oma urgu pugenud ning istuvad hiirvaikselt ja ootavad.

Ja kui ei tulnudki see lõpp 12.12.12 ega ka tule ka 21.12.12, küll siis tuleb 13.13.13.

Veel enne päris lõppu elasin üle meie oma maailmalõpu - ehk siis 10. detsembri, mil tuli elektripakett ära valida. Tegin ära, aga olin kaval ja hajutasin riske. Ühesõnaga - sõlmisin mitu fikseeritud hinnatõusuga paketti.

Elutuppa valisin elektrimüüjaks Eesti Energia - ikkagi kõige suurem. Esikusse tuleb mul 220 Energia elekter. Köögis varustab Elektrum Eesti. Magamistoas tuleb elekter sellisest firmast nagu Eesti Gaas AS. Vannitoas saan särtsu Imatra Elektrist. Keldriboksis otsustasin VKG Elektrivõrkude kasuks.

Et mitte end lepingutega liigselt koormata, otsustasin, et tualetis kasutan elektrit üldteenuse alusel - lepingut ei ole, lihtsalt maksa.

Räägitakse, et üldteenus on kallim kui paketielekter, aga mul vahet ei ole - kui väga kalliks läheb, siis loobun üldteenusest ja hakkan potil istuma või poti ees seistes kasutama kõige paremat ja odavamat võimalust ehk küünlapaketti.

Aastavahetusel olen valmis kasutama ka säraküünlapaketti.

Reformierakonna toetus on langenud juba 22 protsendini. Minu meelest näitab see jätkuvalt Eesti rahva nigelat, madalat ja üsnagi ohtlikku vaimset tervist - ikka veel nii palju inimesi toetab.

Lugupeetud Riigikogu liikmed! Neljapäeval, 20. detsembril tuleb teile külla jõuluvana. Minu andmetel kingib jõulutaat oravatele kilekotitäie sula, IRLile elamislubasid, keskile öökuninganna ning sotsidele annab ühe hea kõva keretäie...

NB! Järgmise päeva hommikuni kestev järelpidu toimub Riigikogu puhvetis, olete oodatud, võtke sõbrad kaasa!

Kõige vastupidavamatele (v.a Juku-Kalle) auhinnad!



MUDA MIHKEL PAJATAB

Tänase pajatusega peaksin maailmaga hüvasti jätma. Kahjuks ei kuulu ma nende hulka, kes usuvad, et mingi võõramaa kalendri järgi tuleb homme maailmalõpp.

Kodumaises kalendris pole kirjas mingit lõpparvet maamunaga, vaid et siis on toomapäev.

Külavanem Mäidu Äädikas aga kutsus täna õhtuks kogu Luuavarre rahva kokku, et kõigiga hüvasti jätta. Söögi- ja joogikraami pidi olema nii palju, et isegi filosoofidel tuleb selle hävitamisega raskusi.

Kuna külavanem teab, et pärast homset pole enam meid ega raha, pani ta kogu meie eelarve hakkama lõpupeo peale.

Kõigile saadeti lõpupeo kutse koos soovitusega, mida selga panna. Nii naistel kui ka meestel tuleb külavanema palge ette ilmuda üleni mustas. Kujutan ette, milline võrratu pilt: nagu mustad kaarnad rabaksid laualt viimaseid palukesi.

Leida usub maailmalõpusse täie tõsidusega. Ainult ei tea, mis kellaks kell helisema panna, et lõppu maha ei magaks. Ta on uurinud teiste külaeitede käest, kuid nemad on sama nõutud.

Homseks on mul plaan koos Põhu Karla ja Tigu Evaldiga minna metsa kuuske tooma. Me ei ole sellest sõnagi kõssanud. Muidu hakkavad veel meid veidrikeks pidama, kes maailmalõpu päeval omadega metsa lähevad.

Jõululaupäeval panen seaprae ahju, kapsa pannile ja viina külma. Kel vähegi mõistust peas, käitub ilmselt samamoodi: sööb ja joob jõulukuuse juures.

Anname elule hoogu juurde, peame jõule ja saadame ka vana aasta ära.

Kohtume pärast maailmalõppu!



VAATAKS TÕTT

GEORGI SATAROV: "Teil elab mittekodanikke, kes arvavad, et ühel hommikul võivad nad ärgata ja košmaarne uni NSV Liidu lagunemisest on lõppenud."

Postimees, 1. veebruar 1999



TÕRRE PÕHJAST

"Mul on tunne, et kui maailm 21. detsembril 2012 ei lõpe, siis 20. septembril 2013 sünnib kõvasti lapsi."

TUNDMATU AUTOR



PIDUSTUSTE AJAKAVA

20. XII 2012    ettevalmistused maailmalõpuks

21. XII 2012    maailmalõpu algus

22. XII 2012    maailmalõpupidu

23. XII 2012    maailmalõpu lõpetamine

24.-26. XII 2012        jõulupidu

27.-30. XII 2012        ettevalmistused aastalõpuks

31. XII 2012    aastalõpupidu

3. I 2013         maailmalõpp vana kalendri järgi

NETI RENT



TÕSI TAGA

Maailma lõpp - ülemaailmne lõõp.

TARMO VAARMETS

- Kui jõulupraad lauale tuuakse, algab ilatulestik.

- Kui lähed jõuluööl mütsiga lööma, siis ei näe ööd ega mütsi!

- Aastalõpuballile ei tohi minna taatlemata eidega.

ANDRES ÜLVISTE

  



JÕULUKIIKS

Jõuluvanal hambad irves -

kingi hind on jube kirves...

Aga särama lööb pale,

kui on kaubamajas ale!

ANDRES ÜLVISTE

Vaata leierdamata jõulusalme juurde siit: www.aialeht.ee/foorum/list.php?66